024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Resol

Resol is een synthetisch hardschuim dat in de bouw gebruikt wordt als isolatiemateriaal. Resol staat bekend om de hoogste isolatiewaarde op de markt en is vanwege zijn harde schuimvorm alleen verkrijgbaar in plaatvorm.

  • Kingspan Resol Spouw
  • Kingspan Resol Spouw

Wat is Resol?

Resol heeft net als andere varianten van synthetisch hardschuim (EPS, XPS en PIR) aardolie basiscomponent. Het wordt gemaakt door de chemische stoffen phenol en formaldehyde met elkaar te laten reageren waardoor ze uitzetten en samen één geheel vormen. Resol niet alleen uit chemische stoffen, maar ook vooral uit lucht. De lucht is opgesloten in het materiaal zelf en kan daarom geen warmte doorgeven. Dat geeft Resol zijn isolerende eigenschap en dit is dan ook iets waarin Resol als isolatiemateriaal uitblinkt.

Resol is verkrijgbaar in veel verschillende varianten die ieder voor hun eigen toepassingen gebruikt kunnen worden. Het is dan ook van de situatieafhankelijk welke variant je het beste kan gebruiken. Als je hier vragen over hebt kan je contact opnemen met een van onze specialisten, zij kunnen jou vertellen welke variant je het beste kan gebruiken.

Wat zijn de voordelen van Resol?

Resol is een stevig en druksterk isolatiemateriaal dat gemaakt wordt zonder MDI. Dat betekent dat Resol-producten ongevoelig zijn voor tekorten aan deze grondstof, zoals bij PIR het geval is. Daarnaast heeft Resol de hoogste isolatiewaarde op de markt. Zo is het mogelijk om met een relatief dunne isolatieplaat toch een hoge isolatiewaarde te realiseren.

De voordelen van Resol op een rij:

  • Extreem hoge isolatiewaarde
  • Dun materiaal
  • Hoge druksterkte
  • Geen MDI
  • Erg brandveilig

Het gebruik van Resol heeft echter ook nadelen. Vanwege de  hoge isolatiewaarde is het gebruik van Resol wel een van duurdere opties. Daarnaast is Resol breekbaarder en vochtgevoeliger dan andere hardschuimplaten als PIR en XPS.

Dit betekent dat je bij het aanbrengen van Resol voorzichtig moet zijn en dat je eventueel gebruik moet maken van isolatiefolie om vochtproblemen te voorkomen. Voor meer informatie over vochtregulerende-isolatiefolie kan je terecht op onze pagina over isolatiefolie. Als je hier vragen over hebt kan je natuurlijk ook contact opnemen met een van onze specialisten.

Wanneer gebruik je Resol?

Resol wordt vanwege de hoge isolatiewaarde bij een minimaal ruimteverlies gebruikt op plekken waar juist deze eigenschappen het allerbelangrijkst zijn. Zeker wanneer je achteraf wil isoleren kan Resol van pas komen. Je kan Resol gebruiken als:

Wij verkopen ook de toebehoren en accessoires die je nodig hebt voor het aanbrengen van Resol.

 

Resol kopen?

Resol is een kwalitatief hoogwaardig product waarmee hoge isolatiewaarden te behalen zijn. Ben je benieuwd of Resol geschikt is voor jouw situatie? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij denken graag met je mee en geven professioneel advies waarmee jij de klus kan klaren. MAAK HET MAKKELIJK.

Afspraak maken Bezoek Hormes Offerte aanvragen

Merken die we verkopen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..