024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Steenwol

Steenwol is een flexibel isolatiemateriaal dat je voor veel verschillende toepassingen kan gebruiken. Omdat steenwol en glaswol op elkaar lijken delen de twee nogal wat eigenschappen met elkaar. Werken met steenwol is niet moeilijk en kan bijna overal. Het is daarom ook populair onder professionals én de doe-het-zelvers.

  • Steenwol Rockwool assortiment
  • Steenwol Rockwool assortiment

Wat is steenwol?

Steenwol wordt gemaakt door vulkanisch gesteente op hoge temperatuur te smelten en hier draden van te spannen. Deze draden worden vervolgens samengeperst tot steenwol. Steenwol bestaat net als glaswol voornamelijk uit lucht. Deze lucht blijft opgesloten in het materiaal en kan daardoor geen warmte afgeven aan de buitenlucht. Dit geeft steenwol zijn isolerende eigenschap.

Steenwol is verkrijgbaar in plaatvorm en in rolvorm. Het is afhankelijk van de situatie of je beter steenwol in plaatvorm of rolvorm kan gebruiken. Heb je hier vagen over? Dan kan je contact opnemen met een van onze specialisten, zij kunnen jou vertellen welke soort je het beste kan gebruiken

Wat zijn de voordelen van Steenwol?

Steenwol is een flexibel maar toch stevig isolatiemateriaal met geluiddempende en brandwerende eigenschappen. Daarnaast is het makkelijk te bewerken en op moeilijke plaatsen aan te brengen. Steenwol heeft onder de isolatiematerialen een van de beste geluiddempende werkingen. Je kan het daarom goed gebruiken om geluiden van binnen- en buitenshuis te weren. Op onze pagina over geluidsisolatie kan je hier meer over lezen. 

De voordelen van steenwol op een rij:

  • Uitstekende geluiddempende werking
  • Brandwerend
  • Flexibel én stevig
  • Geschikt voor “circulair bouwen”
  • Goede isolerende eigenschappen
  • Verkrijgbaar in veel verschillende soorten

Isoleren met steenwol heeft ook nadelen. Zo is het iets duurder dan glaswol, waar het veel eigenschappen mee deelt. Bij het verwerken van steenwol komen net als bij glaswol ook deeltjes vrij, deze worden echter als minder irriterend ervaren. Je kan irritaties voorkomen door een speciale soort steenwol te kopen of beschermende kleding te dragen.

Daarnaast verliest steenwol zijn isolerende werking als het in contact komt met water. Dit is te voorkomen bij het plaatsen van steenwol gebruik te maken van isolatiefolie. Als je meer wil weten over het gebruik van folie kan je een kijkje nemen op onze pagina over isolatiefolie.

Wanneer gebruik je Steenwol?

Steenwol is een veelzijdig isolatiemateriaal en wordt daarom ook op veel verschillende plekken gebruikt. Je vindt het terug in muren en daken van huizen maar ook in kantoorgebouwen, opnamestudio’s en bioscopen. Je kan steenwol gebruiken als:

Ook voor toebehoren en accessoires die je nodig hebt bij het plaatsen van steenwol kan je terecht bij Hormes.

Steenwol kopen?

Steenwol is met zijn isolerende, brandwerende en geluiddempende eigenschappen uitstekend isolatiemateriaal. Als je vragen hebt over het gebruik of de toepassing van steenwol kan je altijd contact opnemen met een van onze specialisten. Zij denken graag met je mee en geven professioneel advies waarmee jij de klus kan klaren. MAAK HET MAKKELIJK.

Afspraak maken Bezoek Hormes Offerte aanvragen

Merken die we verkopen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..