024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Vloerisolatie

Met vloerisolatie zorg je niet alleen voor een verbetering van het comfort van een warme vloer, maar kan je ook flink besparen op stookkosten

  • Recticel Vloerisolatie van boven
  • Recticel Vloerisolatie van onder
  • Isover Glaswol Vloerisolatie
  • Recticel Vloerisolatie van boven
  • Recticel Vloerisolatie van onder
  • Isover Glaswol Vloerisolatie

Bij Hormes hebben wij alle materialen die je nodig hebt om een vloer te isoleren. De wijze waarop je een vloer isoleert is afhankelijk van het soort vloer (hout of beton) en of er wel of geen kruipruimte aanwezig is. Het soort vloer bepaalt of je van boven of van onder je vloer kan isoleren. 

Vloer isoleren vanuit de kruipruimte

Het vanuit de kruipruimte isoleren van een vloer komt veel voor in Nederland. Dit is handig omdat de bestaande vloer niet verhoogd wordt door het aanbrengen van de isolatie. Daarom wordt deze manier van isoleren vaak toegepast. De kruipruimte moet minstens 35cm hoog zijn. Maar bij 50 cm werkt het wel zo comfortabel. Dan is er voldoende ruimte om isolatiemateriaal te bevestigen.

Bij het isoleren van een kruipruimte is het afhankelijk van de vloer welk isolatiemateriaal het meest geschikt is. Hardschuimplaten van EPS en PIR zijn gemakkelijk tegen de onderkant van een betonnen vloer te plaatsen. Bij een houten vloer is het vaak gemakkelijker om gebruik te maken van glas of steenwol platen.  

Vergeet bij het isoleren van de kruipruimte het kruipluik niet, ook hierdoor kan kou het huis in trekken.

 

Een vochtige kruipruimte?

Is de kruipruimte vochtig? Dan is het belangrijk dat de vochtigheid in de kruipruimte het isolatiemateriaal niet aan kan tasten. Om dit te voorkomen kan de kruipruimte geventileerd worden, maar er kan ook gebruik gemaakt worden van dampregulerende-folie. Welke optie het meest geschikt is voor jouw kruipruimte is erg situatieafhankelijk. Neem daarom contact op met een van onze specialisten. Zij kijken graag met je mee en geven professioneel advies zodat jij de klus kan klaren!

Vloer van bovenaf isoleren

Geen kruipruimte aanwezig? Je kunt een vloer ook van bovenaf isoleren. Houd bij het isoleren van vloeren van bovenaf rekening met het feit dat het isolatiemateriaal een dragende werking gaat hebben. Ook hier is het soort vloer (hout of beton) van belang. Zo is bij isolatie die je bovenaf aanbrengt de druksterkte erg belangrijk. Druksterke isolatiematerialen worden voornamelijk gemaakt in plaatvorm van EPS, XPS en PIR.

Het voordeel van deze materialen is dat ze niet alleen druksterk zijn maar ook een goede isolerende werking hebben. Daarnaast hebben de verschillende producten hun eigen specifieke voordelen. Zo zijn er platen met een betere betonhechting, meer druksterkte of juist een betere isolerende werking. Of misschien ben je juist op zoek naar een bouwplaat die geschikt is als ondergrond voor tegels en pleisterwerk? Voor vrijwel iedere situatie is een geschikte isolatieplaat te vinden.

Noppenplaat isolatie bij vloerverwarming

Wanneer je vloerverwarming gaat aanleggen is het mogelijk om tegelijkertijd de ondergrond te isoleren. Wanneer de ondergrond onder vloerverwarming niet geïsoleerd is kan hier de warmte het huis verlaten. Dat is zonde.

Met noppenplaten is het mogelijk om gemakkelijk de vloerverwarming te leggen en tegelijkertijd de vloer te isoleren. In de noppenplaat breng je de leidingen van de vloerverwarming simpelweg tussen de noppen aan. Dit is snel en simpel, zo hoeft er geen ingewikkelde constructie te worden aangebracht en hoef je niets uit te frezen, dit maakt ze dan ook ideaal voor renovatieprojecten. Zo is het mogelijk om flink wat tijd en kosten te besparen.

De noppenplaten zijn leverbaar met verschillende isolatiewaarden en leidingdiameters. Zo is er voor vrijwel iedere situatie een geschikte noppenplaat.

Renovatievloeren

Dank goed na of je een oude houten begane grondvloer wel wilt gaan isoleren. Soms is het beter om de hele vloer te vervangen door bijvoorbeeld een renovatievloer. Een renovatievloer wordt gemaakt van stalenliggers in combinatie met EPS vulelementen. In de meeste gevallen kan een oude houten vloer binnen al binnen een dag worden vervangen. Deze vloersystemen zijn dan ook geschikt bij grootschalige projecten van woningcorporaties. Wij kunnen helpen bij het uitdenken van het legplan en je adviseren welke oplossing voor jouw project geschikt is.

  

Vloerisolatie kopen?

Met zo veel verschillende soorten en toepassingen kan het kiezen van vloerisolatie een hele opgave zijn. Maak het jezelf makkelijk en kom langs bij Hormes voor professioneel advies. Onze specialisten denken graag met je mee om jou de juiste keuze te laten maken. Maak een afspraak of kom langs!

Afspraak maken Bezoek Hormes Offerte aanvragen

Merken die we verkopen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..