024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Spouwmuurisolatie

Het gebruik van spouwmuurisolatie is een van de meest voorkomende isolatiewijze in Nederland. Dat komt doordat je niet alleen het wooncomfort verbeterd maar er ook nog eens flink wat besparingsmogelijkheden zijn. Dat is niet alleen comfortabeler maar ook goed voor het milieu, de portemonnee en de waarde van het huis!

 • Recticel spouwmuurisolatie 2
 • Recticel spouwmuurisolatie 1
 • Recticel spouwmuurisolatie 2
 • Recticel spouwmuurisolatie 1

Soorten spouwmuurisolatie

Wat muren betreft komt in Nederland veel tweeschalige bouw voor. Zo wordt er gebruik gemaakt van een binnen- en een buitenmuur met daartussenin een spouw. De functie van de spouw is niet alleen het weren van vocht van buitenaf, maar ook het bieden van ruimte voor thermische isolatie. Voor het isoleren van een spouw verkopen wij isolatie in plaatvorm van verschillende materialen.

Zo zijn er isolatieplaten die gemaakt zijn van isolatiewol, deze staan vooral bekend om hun geluiddempende werking en flexibele toepasbaarheid. De meest voorkomende soorten isolatiewol zijn glaswol en steenwol. Deze betaalbare materialen zijn gemakkelijk op maat te maken en aan te brengen.

Isolatieplaten van hardschuim worden gemaakt van EPS (Airpop®), PIR en resolschuim. Deze isolatieplaten zijn vochtbestendig en beschikken vanwege hun duurzaamheid over het DUBO-Keurmerk. Isolatieplaten van PIR en resolschuim staan dan ook bekend om hun relatief hoge isolatiewaarde.

Zo zijn ze vaak dunner dan isolatieplaten van andere materialen. Dit maakt deze isolatieplaten dan ook populair vanwege het minimale ruimteverlies bij het waarborgen van een hoge isolatiewaarde. 

Bij Hormes verkopen wij spouwmuurisolatie van de volgende materialen:

 • Steenwol
 • Glaswol
 • Vlaswol
 • Pavatex
 • EPS
 • PIR
 • Resolschuim

Naast spouwmuurisolatie verkopen wij ook bevestigingsmaterialen zoals spouwankers en spouwpluggen. Voor advies over het ventileren van spouwmuren kan je bij een van onze specialisten terecht.

Duurzame isolatiematerialen

Wil je isoleren op een natuurvriendelijke en duurzame wijze? Dat kan! Bij Hormes verkopen wij namelijk Natuurvriendelijke isolatiematerialen zoals Isovlas. Isovlas is gemaakt van restvezels uit de linnenindustrie. Zo wordt er van afval nieuw isolatiemateriaal gemaakt, helemaal ‘Cradle to Cradle’ dus! Ben jij benieuwd naar de manieren waarop je deze natuurvriendelijke isolatiematerialen toe kan passen? Neem dan contact op en laat je adviseren door een specialist, wij denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Meer weten over Isovlas? Neem dan een kijkje op ons artikel over Isovlas.

 

Spouwmuurisolatie kopen?

Wil je de spouw isoleren en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze specialisten ontvang professioneel advies. Dan kan jij de beste keuze maken, wij maken het makkelijk!

Afspraak maken Bezoek Hormes Offerte aanvragen

Merken die we verkopen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..