024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

EPS

EPS, bekend als piepschuim of Tempex, is een synthetisch hardschuim dat in de bouw gebruikt wordt als isolatiemateriaal. De officiële Europese benaming voor EPS is Airpop®, wij noemen het EPS. Bij Hormes is EPS verkrijgbaar in plaatvorm en daarmee geschikt voor allerlei isolerende toepassingen. Omdat het toepassingsgemak van EPS-platen erg hoog is, wordt het veel gebruikt voor grootschalige renovatieprojecten.

  • EPS Spouwmuurisolatie magazijn
  • EPS Spouwmuurisolatie magazijn

Wat is EPS?

EPS is een afkorting voor geëxpandeerd polystyreen en heeft net als XPS en PIR aardolie als basiscomponent. Het wordt gemaakt door styreenkorrels te verhitten met stoom waardoor ze uitzetten en één geheel vormen. Om deze reden bestaat het product voor wel 98% uit lucht. Omdat de lucht is opgesloten in de styreenbolletjes kan het geen warmte doorgeven, dat geeft EPS zijn isolerende eigenschap.

EPS is in veel verschillende varianten verkrijgbaar. Het is afhankelijk van de situatie welke variant het meest geschikt is. Als je hier vragen over hebt kan je contact opnemen met een van onze specialisten, zij kunnen jou vertellen welke soort je het beste kan gebruiken.

Wat zijn de voordelen van EPS?

EPS is een stevig en druksterk isolatiemateriaal dat ongevoelig is voor vocht en niet snel rot. Het is bijzonder geschikt voor grootschalige isolatieopdrachten vanwege de verwerkingssnelheid en gemak. EPS kan vanwege de stevigheid ook gebruikt worden als dakplaten op het dak.

Voor het gebruik op platte- én hellende daken zijn er met EPS veel verschillende mogelijkheden. Zo zijn er dakplaten voor verschillende typen daken en zelfs prefab scharnierkappen. Op onze pagina over dakplaten lees je hier meer over.

De voordelen van EPS op een rij:

  • Uniek bevestigingssysteem (gevelbouw)
  • Brandveilig
  • Rot niet
  • Druksterk materiaal
  • Stevig
  • Ongevoelig voor vocht
  • Recyclebaar
  • Goede warmte isolerende eigenschappen

Werken met EPS heeft ook nadelen. Het is niet geluiddempend en omdat het materiaal niet flexibel is het moeilijker om aan te brengen op lastige plekken. Voor het aanbrengen van EPS-dakplaten op lastige plekken heeft Isobouw echter maatwerkoplossingen die dit gemakkelijker maken.

Wanneer gebruik je EPS?

EPS wordt vanwege haar drukvaste eigenschappen en toepassingsgemak op veel verschillende manieren gebruikt in de bouw. Zo vind je het terug in gevels van huizen en onder vloeren van industriepanden, maar ook in spouwmuren en daken. Je kan EPS gebruiken als:

Wij verkopen ook de toebehoren en accessoires die je nodig hebt voor het aanbrengen van EPS.

EPS kopen?

EPS is met zijn stevigheid, drukvastheid en uniek bevestigingssysteem uitermate geschikt voor het isoleren van warmte. Als je vragen hebt over het gebruik of de toepassing van steenwol kan je altijd contact opnemen met een van onze specialisten. Zij denken graag met je mee en geven professioneel advies waarmee jij de klus kan klaren. MAAK HET MAKKELIJK.

Afspraak maken Bezoek Hormes Offerte aanvragen

Merken die we verkopen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..