024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Binnenmuurisolatie

Is het aanbrengen van spouwmuur- of gevelisolatie geen optie? Dan is het isoleren van de muur vanuit de binnenkant een goed alternatief. De binnenmuur isoleren gebeurd meestal tijdens renovatieprojecten.

  • Voorzetwand-isolatie bevestiging
  • Voorzetwand-isolatie bevestiging

Binnenmuurisolatie kan doormiddel van

  • Het plaatsen van een voorzetwand (van hout of metaal) opgevuld met isolatiemateriaal en afgewerkt met gips;
  • Het aanbrengen van kant-en-klare isolatieplaten of isolatie-elementen die voorzien zijn van een isolatielaag en afgewerkte laag.

Het is belangrijk dat je met een aantal aspecten rekening houdt. Let goed op vochtproblemen en voorkom koudebruggen.

Scheidingswand isoleren

Je kunt ook scheidingswanden isoleren. Isoleren van scheidingswanden is zowel nuttig voor thermische isolatie als voor geluidsisolatie (akoestische isolatie). Door de binnenmuren te isoleren houdt je warmte beter vast in een bepaalde ruimte en voorkom je dus warmteverlies. Denk bijvoorbeeld aan een badkamer. Maar het isoleren van scheidingswanden levert vooral minder geluidsoverlast op. In veel gevallen interessant voor:

  • Slaapkamers
  • Werkkamers
  • Speelkamers
  • Muziekkamers
  • Washokken
  • Kamers naast wegen

Binnenmuurisolatie met voorzetwanden

Bij een voorzetwand sluit je als het ware het isolatiemateriaal op in een frame van hout of metaal. De ruimte tussen de buitenmuur en het frame vul je op met isolatiemateriaal. Welk isolatiemateriaal je kiest is afhankelijk van jouw voorkeur en de situatie. Wil je bijvoorbeeld geluid van buitenaf verminderen? Gebruik dan isolatiewol als glaswol, steenwol of vlaswol. Of wil je zo min mogelijk ruimteverlies? Dan zijn PIR of resol hardschuimplaten een uitkomst.

Welk isolatiemateriaal dus het meest geschikt is voor jouw project is situatieafhankelijk. Wil je advies over welk type isolatiemateriaal je het beste kunt gebruiken? Neem dan contact op met een van onze specialisten.  

Voorzetwand van Metal-Stud

Bij het aanbrengen van isolatie in scheidings- en voorzetwanden wordt vaak gebruik gemaakt van Metal-stud constructies. Deze metalen muurconstructies zijn multifunctioneel en makkelijk te plaatsen. Het is met metal-studs namelijk mogelijk om in een keer op makkelijke wijze een muur te plaatsen waar isolatiemateriaal in past. Het is ook mogelijk om de constructie zo te maken dat er een nieuwe spouw ontstaat waarin isolatiemateriaal aan te brengen is.

Na-isolatie met kant-en-klare isolatieplaten

Door isolatiemateriaal aan te brengen tegen een binnenwand is het mogelijk om zowel thermisch als akoestisch te isoleren. Het voordeel van isoleren met kant-en-klare isolatieplaten is dat je snel en makkelijk de klus kunt klaren. Isover, Kingspan en Isobouw hebben verschillende oplossingen.

Welke isolatieplaat dan in jouw situatie het meest geschikt is lijkt een ingewikkelde kwestie, laat je daarom adviseren door een specialist.

Afspraak maken Bezoek Hormes Offerte aanvragen

Merken die we verkopen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..