024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Isoleren

Een compleet assortiment makkelijk bij elkaar geplaatst. Alles wat je nodig hebt voor het isoleren van wanden, daken, plafonds en vloeren. Van dakisolatie tot gevelisolatie en van vloerisolatie tot spouwmuurisolatie. Bij Hormes koop je makkelijk en snel professioneel isolatiemateriaal voor jouw project.

Alle isolatiematerialen onder één dak

In ons assortiment vindt je alle soorten isolatiematerialen. Aanverwante artikelen nodig? Neem gelijk spouwankers, isolatiedoppen, folie. mee zodat je direct de materialen voor de klus compleet hebt.

 • Steenwol

 • Glaswol

 • PIR

 • Folie

 • EPS

 • XPS

 • Buisisolatie

 • Geluidsisolatie

Wanneer kies je welk isolatiemateriaal?

Goede isolatie zorgt voor meer wooncomfort en heeft direct resultaat op een lagere energierekening. Via het dak, vloer of wanden gaat warmte verloren als deze niet goed zijn geïsoleerd. Welk materiaal je gebruikt is afhankelijk van de plek in de woning en welk resultaat je wilt behalen. 

Voordelen van goede isolatie

 • Meer comfort in huis    
 • Eerste stap in de energietransitie     
 • Besparen op de energiekosten     
 • Waardestijging van de woning     
 • Vocht en schimmels zijn verleden tijd     
 • CO2-uitstoot verminderen 

Isoleren met EPS

EPS zijn drukvaste bouwplaten en zijn geschikt als vloerisolatie. Het voordeel van EPS is dat de platen zeer licht van gewicht zijn waardoor ze makkelijk te verwerken zijn. De plaat is geschikt voor het direct een betonvloer storten op zand. De EPS zorgt in dat geval voor een drukvaste isolatielaag. EPS is bestand tegen weersinvloeden en vocht, is rotvrij en vormt geen voedingsbodem voor ongedierte. De platen zijn bij Hormes verkrijgbaar in diverse diktes en verschillende formaten.

Spouwmuurisolatie met Recticel Eurowall

Het isoleren van de spouwmuur is geen probleem met de Eurowall van Recticel. Eurowall zijn thermische isolatieplaten en speciaal geschikt voor het isoleren van (traditionele) spouwmuren. Deze platen zijn aan beide kanten voorzien van een meerlagencomplex, waarvan één zijde reflecterend en één zijde mat grijs. Met het tand- en groef kliksysteem zijn de Eurowall platen ook nog eens makkelijk te monteren.

Wandisolatie met glaswolplaten

Speciaal voor wanden zijn de glaswolplaten van Isover ontwikkeld. Isover Sonepanel is een glaswolplaat die wordt gebruikt voor het thermisch, akoestisch en brandveilig isoleren van scheidingswanden, systeemwanden en voorzetwanden. Met deze veerkrachtige glaswolplaten zorg je ervoor dat een ruimte beschikt over optimale geluidsisolatie. Dankzij de natuurlijke samenstelling zijn deze glaswolplaten jeuk- en stofvrij te verwerken.

Duurzaam en milieuvriendelijk isolatiemateriaal Isovlas

Isovlas is een natuurlijk isolatiemateriaal dat geschikt is voor isolatie binnen en buiten en voor het isoleren van vloeren, spouw, wanden en daken. Isovlas Bouwisolatie is biobased, Cradle to Cradle, gemaakt van natuurlijke vlasvezel,  duurzaam, C02 neutraal, natuurlijk vocht- en temperatuur regulerend en sterk geluidwerend. Het rot niet en verweert niet. Een duurzame keuze dus.

Isolatiematerialen kopen bij Hormes Bouwmaterialen

Wij zijn jouw partner om isoleren makkelijk te maken. Wij leveren isolatiematerialen van professionele merken (sommige op bestelling) en je ontvangt altijd advies van vakkundige medewerkers over oplossingen voor dak-, wand-, gevel- en/of vloerisolatie.    

Afspraak maken Bezoek Hormes

Merken die we verkopen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..