024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Gevelisolatie

Isoleren van de spouw geen optie? Of is er geen spouw? Dan is het isoleren van de gevel een uitstekend idee wanneer je de buitenmuur alsnog wilt isoleren. Naast het feit dat het isoleren van de buitengevel erg doeltreffend is, verlies je op deze manier ook geen ruimte aan de binnenkant van het huis. Ontdek meer over gevelisolatie.

  • Gevelisolatie Isobouw
  • Gevelisolatie Isobouw

De mogelijkheden van gevelisolatie

Deze manier van na-isolatie komt veel voor in grootschalige renovaties. Dit komt doordat het aanbrengen van het isolatiemateriaal voor de bewoners relatief weinig hinder veroorzaakt in tegenstelling tot andere wijze van muurisolatie. Voor het isoleren van de buitengevel verkopen wij een drietal systemen;

  • Recticell Powerwall (PIR)
  • Isobouw Slimfort (EPS)
  • Isobouw PolyStuc (EPS)

Deze systemen zijn allemaal van harde isolatieplaten gemaakt en brengen zo een aantal voordelen met zich mee. Zo zijn ze bestand tegen water en erg brandveilig. Ook niet onbelangrijk is dat ze lang meegaan en daarom een duurzame optie zijn. Zo kan je lang genieten van een duurzaam geïsoleerde buitengevel. Alle drie producten zijn af te werken met verschillende soorten gevelbekleding.

De systemen verschillen echter wel van elkaar en afhankelijk van de situatie is Powerwall, PolyStuc of Slimfort de meest geschikt oplossing. Zo is Powerwall gemaakt van PIR en neemt het daarom in veel situaties minder ruimte in beslag bij het realiseren van een relatief hoge isolatiewaarde. Slimfort heeft daarentegen een unieke installatiemethode waardoor het extra snel aan te brengen is. Daarnaast is Slimfort in veel gevallen een goedkopere optie dan Powerwall. PolyStuc is ook een stuk goedkoper dan Powerwall maar heeft geen uniek bevestigingssysteem, dit product wordt aan de gevel bevestigd door middel van verlijming (zie onderstaande foto).

Heb je vragen over gevelisolatie, dan helpen onze specialisten je graag verder. Neem contact op.

Houtskeletbouw isolatie 

Met Houtskeletbouw (HSB) is het mogelijk om op een snelle, voordelige en ook duurzame manier een huis te bouwen. Omdat met deze bouwwijze de dragende constructie (skelet) opgemaakt is uit houten ‘ribben’ kan hiertussen isolatiemateriaal worden aangebracht. Deze isolatie zorgt voor:

  • Thermische (warmte) isolatie
  • Akoestische (geluid) isolatie
  • Een brandveilige constructie

Niet alle isolatiematerialen zijn zomaar geschikt voor houtskeletbouw. Omdat de dragende constructie gemaakt is van hout moet het isolatiemateriaal kunnen ademen, anders ontstaat er schimmel. Wij raden daarom aan om bij het isoleren van houtskeletbouw isolatiemateriaal met ademende eigenschappen te gebruiken. Denk hierbij aan glaswol, steenwol en vlaswol. Bij Hormes verkopen wij deze producten van Isolvas, Rockwool en Isover. Zo weet je zeker dat de materialen van topkwaliteit zijn.

Om de constructie te laten ademen moet ook de juiste folie worden gebruikt. Anders kan er alsnog vochtophoping ontstaan! Gebruik daarom damp-open folie aan de buitenkant van de muur (koude kant) en damp-remmende folie aan de binnenkant van de muur (warme kant). Zo bescherm je de constructie tegen vocht van binnen, en kan het wanneer nodig toch vocht kwijt naar buiten.

Met vragen kan je altijd contact opnemen een van onze specialisten.

Gevelisolatie kopen?

Wil je jouw gevel aan de buitenzijde of houtskeletwand isoleren maar weet je niet zeker welke soort isolatiemateriaal je nodig hebt? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten of kom langs! Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn en denken graag met je mee. MAAK HET MAKKELIJK.

Afspraak maken Bezoek Hormes Offerte aanvragen

Merken die we verkopen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..