024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Dakisolatie

Omdat warme lucht opstijgt kan via een dak veel warmte verloren gaan. Energiebesparing is daarom een goede reden om het dak te isoleren. Dat is goed voor het milieu en voor de portemonnee. Een dak kan op twee manieren geïsoleerd worden; van binnenuit en van buitenaf. 

  • Isobouw Slimfix Deco Zonderisolatie
  • Recticel Zolderisolatie
  • Dakisolatie Zolder Glaswol
  • Isobouw Slimfix Deco Zonderisolatie
  • Recticel Zolderisolatie
  • Dakisolatie Zolder Glaswol

Voor isolatie die van buitenaf wordt aangebracht kan je terecht op onze pagina dakplaten. Voor isolatiemateriaal dat van binnenuit wordt aangebracht zit je op deze pagina goed.

Dakisolatie van binnenuit

Welk isolatiemateriaal geschikt is voor jouw klus hangt af van een aantal factoren. Denk aan de isolatiewaarde, beschikbare ruimte, verwerkingswijze en de prijs. Wij laten je graag zien welke opties er zijn.

Isoleren met isolatiewol

Glaswol, steenwol en vlaswol zijn veelgebruikte isolatiematerialen die bekend staan om hun flexibele toepassingsvermogen. Omdat ze zo makkelijk te verwerken zijn op lastige plekken worden ze veel gebruikt bij renovaties. De drie verschillende soorten isolatiewol lijken veel op elkaar, ze isoleren goed, hebben een geluiddempende werking en worden op dezelfde manier toegepast.

Er zijn wel kleine verschillen:

  1. Steenwol heeft als voordeel dat er geen irriterende vezels vrij komen.
  2. Glaswol is voordelig en makkelijk op maat te snijden.
  3. Vlaswol is gemaakt van gerecycled materiaal en meest duurzame optie.

Isoleren met isolatieplaten

Voor het van binnenuit isoleren van daken kan je ook gebruik maken van reeds afgewerkte isolatieplaten. Isolatieplaten die geschikt zijn voor het isoleren van de binnenkant van het dak zijn gemaakt van EPS (Airpop), PIR en Vlaswol. Het gebruik van deze isolatieplaten brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo is het verwerkingsgemak erg hoog bij deze producten omdat ze meestal gemakkelijk aan te brengen zijn. Daarnaast zijn ze aan de binnenkant al afgewerkt met een witte zichtzijde. Zo bespaar je veel tijd op het aanbrengen en afwerken van isolatiemateriaal.

Een nadeel van het gebruik van harde isolatieplaten is dat ze minder flexibel zijn dan isolatiewol. Zo kan het lastig zijn om de platen op moeilijke plekken aan te brengen.

Milieuvriendelijke isolatiematerialen

Omdat een aantal isolatiematerialen nogal milieuonvriendelijk zijn is er tegenwoordig ook een milieuvriendelijke oplossing. Merken als Isovlas hebben producten gemaakt van vlaswol op de markt gebracht. Zo is het mogelijk om op een milieuvriendelijke manier te isoleren. Neem anders een kijkje op onze blog over Isovlas.

Dakisolatie kopen?

Vraag jij je nu af welke dakisolatie het meest geschikt is voor jouw dak? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten en ontdek hoe wij het jou makkelijk kunnen maken.

Afspraak maken Bezoek Hormes Offerte aanvragen

Merken die we verkopen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..