024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Tijd voor een praktijkles!

Hormes Bouwmarkt 1 min. 7 april 2020

Als vakman werk je gewoon door tijdens deze bizarre tijden en thuiswerken zit er voor jou niet in. De kinderen zijn thuis en hebben heel wat huiswerk te verstouwen. Hoogste tijd voor een praktijkles! Geef jouw vakmanschap door en ga met je kinderen metselen, tuinieren, timmeren, meten en schilderen. Maak het vooral leuk en leerzaam! 

  • Klussen met kinderen!

Les over gereedschappen

Voor welke klus gebruik je welk gereedschap? Er zijn vele soorten gereedschappen te ontdekken. Leg je kind(eren) uit met welk gereedschap jij werkt en waar jij het voor gebruikt. Of ga samen aan de slag met het sorteren van je gereedschapskist of bus. Zo komen ze met veel verschillende soorten gereedschappen in aanraking. Ander voordeel is dat jij na het weekend opgeruimd aan de slag kunt!

Samen veilig werken 

Safety first! Leer je kinderen meteen dat het belangrijk is om veilig te klussen. Dat doet papa ook altijd! Gebruik handschoenen, zet een veiligheidsbril op of gebruik een bouwhelm. Leer ze veilig een ladder op te klimmen of een trapje vast te houden zodat deze stabiel staat.  

Meten is weten

Een andere leerzame bezigheid is meten. Laat je kinderen dingen opmeten in en om het huis met een rolmaat of een duimstok. Ze kunnen de bevindingen opschrijven. Of laat ze kennismaken met een waterpas. Leg ze uit hoe een waterpas werkt en waarvoor je deze gebruikt. Of heb je toevallig schietlood bij de hand? Dat is ook een leuk voorwerp om mee te werken.

Schilderen

Schilders opgelet! Vandaag ga jij de basisprincipes van het schilderen aan je kind(eren) leren en natuurlijk breng je de lesstof meteen in de praktijk. Er is vast nog wel iets wat een likje verf kan gebruiken. Samen schuren, ontvetten, grondlaag aanbrengen en aflakken. Of geef samen een muurtje een nieuwe kleur. Dus ga lekker aan de slag met kwasten en rollers! 

Metselen

Tijd voor een les in constructie. Wat heb je aan materialen nodig om te metselen? Hoe maak je specie en wat is dat eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat een muur recht wordt? Ga samen aan de slag om een muurtje metselen of een plantenbak. Je kind zal trots zijn op zijn eigen metselwerk. 

De tuin in!

Het is voorjaar en het zonnetje schijnt! Dat betekent dat er veel te doen is in de tuin. Pak die tuinklussen samen met je kinderen aan. Leer ze grasmaaien en snoeien. Als ervaren hovenier weet jij vast wel verschillende lessen aan je kinderen te leren over planten en verzorging.

Timmer er maar op los

Pak je hamer en spijkers erbij! Je kunt van alles met je kinderen gaan maken. Als je een beetje gaat zoeken op het internet kom je al snel op leuke ideeën. Schroeven, zagen, boren en timmeren. Gebruik verschillende soorten spijkers en laat kinderen soorten schroeven ontdekken. 

Wij wensen je veel klusplezier met de kids! 

Materialen nodig?


Hormes Bouwmarkt 1 min. 7 april 2020