024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Nieuw! Unieke HormesMix steencollectie

Hormes Bouwmaterialen 3 min. 16 januari 2023

In samenwerking met Steenfabriek Vogelensangh uit Deest heeft Hormes Bouwmaterialen een nieuwe, unieke steencollectie samengesteld. Genuanceerde stenen, met de hand gesorteerd en gemixt tot een exclusieve kleur en uitstraling. De naam van deze bijzondere selectie: de HormesMix steencollectie. Deze mix is exclusief voor Hormes Bouwmaterialen samengesteld!

  • Nieuwe Gevelstenen HormesMix

HormesMix collectie gevelstenen

Het bijzondere aan onze HormesMix is dat de kleurnuances van de bakstenen met de hand worden gesorteerd tot deze unieke mix van bakstenen. De steencollectie van Hormes bestaat uit een bonte kleurverzameling van zwart, bruin/donkerbruin gesinterd, grijs gesinterd, geel/brons en rood/roodpaars. De bakstenen in deze mix zijn handvormstenen in Waalformaat

Steencollectie HormesMix  

Tien dagen lang worden de stenen gebakken in de bijna 100 jaar oude ringoven van Vogelensangh. Met de hand door de sorteerder tot een unieke samenstelling gemixt: de exclusieve HormesMix steencollectie.

 

Wat betekent gesinterd?

Om een mooi gesinterde baksteen te produceren moet de steen op de juiste temperatuur worden gebakken. De steenoven wordt dan opgestookt tot een temperatuur van 1125 graden Celcius. Omdat de temperatuur hoger is dan de temperatuur waar een baksteen normaal op wordt gebakken, begint de baksteen min of meer te smelten. Het bijna-smelten van de steen zorgt ervoor dat de steen grijs wordt: zo ontstaat de gesinterde baksteen. De kolenstokers van Vogelensangh zijn zo ervaren dat zij precies weten wat je moeten doen om de juiste kleuren maken. 

Kleur van de voeg bepalend voor de uitstraling

De gewenste uitstraling van de gevel wordt naast de kleurenmix van de bakstenen ook bepaald door de kleur van de voeg. Voor een lichtere uitstraling kies je voor een lichte voeg. Wil je een donker uiterlijk dan kies je voor een donkere tint. De keuzes die je maakt geven de gevel van jouw project uiteindelijk die unieke uitstaling. 

 

Samenwerking met Steenfabriek Vogelensangh 

Steenfabriek Vogelensangh uit Deest is een steenfabriek met een verhaal. Al meer dan 100 jaar worden stenen in deze steenfabriek op ambachtelijke wijze gebakken. Dat maakt Vogelensangh-stenen robuust, authentiek en uniek. Wij zijn er trots op dat onze HormesMix in deze fabriek worden geproduceerd. 

De bakstenen worden bij Vogelensangh nog steeds in een speciale ringoven op traditionele wijze gemaakt. Het productieproces van Steenfabriek Vogelensangh is uniek in Nederland. Vogelensangh maakt geen gebruik van kleurstoffen: de stenen hebben door het vuur een unieke kleur gekregen. De sorteerder sorteert de stenen handmatig op kleur en samen hebben wij voor Hormes Bouwmaterialen een unieke selectie stenen samengesteld.  

HormesMix steencollectie bekijken? 

In onze stenenshowroom is de exclusieve HormesMix steencollectie te zien. Wij kunnen ook een sample opvragen zodat je een goede en weloverwogen keuze kunt maken. Onze adviseurs adviseren je graag. Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Uiteraard hebben wij ook vele andere soorten kleuren en mixen te kiezen. 

Bezoek onze stenenshowroom


Hormes Bouwmaterialen 3 min. 16 januari 2023

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..