024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Hoe installeer je een douchebak?

Hormes In Huis 2 min 20 december 2022

Douchebakken zijn een belangrijk onderdeel van je douchewand. Het is noodzakelijk om er een te kiezen die goed is gemaakt om problemen in je badkamer te minimaliseren. 

  • Douchebak

Hoe installeer je een douchebak?

 Het is echter ook belangrijk om te onthouden dat een goed gemaakte douchebak op de juiste manier geïnstalleerd moet worden. Het installeren van een douchebak vergt enige expertise, maar in dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je dit kunt doen. Lees verder!

Controleer de vloer eronder

Controleer vooraf of de vloer waar de douchebak komt te liggen vlak is. Er mag geen bewegingsruimte zijn. Dit kan namelijk tot problemen leiden. Je moet de plaats van installatie ook goed schoonmaken. Markeer vervolgens de locatie van de douchebak met een potlood. Je kunt dit doen door de douchebak op de gewenste locatie te leggen en er met potlood omheen te tekenen. Daarnaast moet je de locatie van de afvoer markeren. De juiste basis leggen is erg belangrijk. Op deze manier kun je vervolgens zonder problemen ook een douchecabine installeren.

Ruimte maken voor het douche putje

Je moet ruimte maken voor het doucheputje voordat je begint met het cement. Je wilt namelijk voldoende toegang hebben tot het riool, zodat je genoeg ruimte hebt om de afvoer op aan te sluiten.

Cement maken en aanbrengen

De volgende stap is om cement te maken. Over het algemeen wordt het aangeraden om een verhouding van 1:5 te gebruiken. Dit betekend 1 deel cement en 5 delen zand. De mix moet dik en stevig zijn. Trouwens, voordat je begint met het cement moet je vochtwerende kit aanbrengen op de plaats waar de douchebak komt te liggen. Je cement is nu klaar voor gebruik. Je moet het cement ongeveer 8 mm hoog aanbrengen. Je kunt hiervoor een markering maken op de muur. Strijk het vervolgens glad om de douchebak aan te brengen.

Het plaatsen van de douchebak

Heb je het cement glad gestreken en goed aangebracht? Leg de douchebak dan op de juiste plek. Er zit vaak nog een laag plastic ter bescherming op de rand van de douchebak. Haal deze eerst weg! Je kunt een waterpas gebruiken om ervoor te zorgen dat de douchebak de juiste positie heeft. Vervolgens moet je het cement ongeveer 1 dag laten drogen.  De laatste stap is om een kwalitatieve kit aan te brengen tussen de muur en de douchebak. Op deze manier krijg je een waterdichte afwerking.

Bron: bouwtotaal

Meer weten over sanitair bij Hormes in Huis helpen we je graag verder. Neem contact met ons op of kom gezellig langs. De koffie/thee staat klaar!


Hormes In Huis 2 min 20 december 2022

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..