024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Solatube brengt daglicht

Hormes Bouwmaterialen 3 min. 10 juli 2023

De Solatube daglichtbuis brengt daglicht op elke gewenste plek. Onder het dak, onder de grond, door gevel of een andere inpandige ruimte; alles is mogelijk met de Solatube daglichtbuis. Zowel in particuliere woningen als in de utiliteitsbouw, zoals distributiehallen, scholen, ziekenhuizen, hotels en magazijnen, wordt het daglichtsysteem toegepast.

  • Solatube

Werking Solatube daglichtsysteem

De Solatube vangt het daglicht op met een kleine koepel en transporteert het daglicht via een reflecterende buis met de hoogste reflectiewaarde van 99,7%. Een ronde of vierkante plafondplaat naar keuze verspreidt vervolgens het daglicht diffuus de ruimte in. Hierdoor heb je een egale lichtspreiding gedurende de dag.

Mogelijkheden

De toepassingsmogelijkheden van Solatube daglichtsystemen zijn onbegrensd. In platte en hellende daken, door een gevel of door de grond vindt het daglicht zijn weg. Voor de meest unieke daken, waaronder sandwichdaken en groendaken, zijn maatwerk dakdoorvoeren mogelijk. Het verlengen van de systemen tot wel 20 meter, nagenoeg zonder daglichtverlies, is geen enkel probleem.

Eigenschappen Solatube

Een Solatube reduceert energiekosten en is geluids- warmte- en uv-werend. Bovendien heb je geen last van inkijk van buitenaf. De perfecte afdichting van Solatube zorgt voor zeer hoge isolatiewaardes waardoor er minder warmteverlies in de winter en minder warmtetoename in de zomer plaatsvindt. Het daglichtsysteem is snel en gemakkelijk in te bouwen en is onderhoudsarm.

Verschillende types

Om er voor te zorgen dat er een Solatube is voor iedere ruimte, zijn er verschillende types Solatube leverbaar:

  • Ø 25 cm (160 DS)
  • Ø 35 cm (290 DS) 
  • Ø 53 cm (330 DS en 750 DS)
  • M74 DS met diameter van 74 cm.

De geschikte diameter is afhankelijk van de grootte van de ruimte en het gewenste lichtresultaat. Hormes geeft graag advies welk type het meest geschikt

Accessoires

Solatube beschikt over verschillende accessoire mogelijkheden zoals de combinatie met een ventilatiesysteem, verlichtingsarmatuur of een daglichtdimmer.

Meer weten?

In onze showroom bouwmaterialen kunnen wij het product aan je laten zien en je advies geven over welk type het meest geschikt is voor jouw daglichtvraagstuk. Kom langs of maak een afspraak. Uiteraard maken we indien gewenst graag een offerte op maat.

Vragen of meer informatie?


Hormes Bouwmaterialen 3 min. 10 juli 2023

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..