024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

DUOFOR - SuperQuilt Isolatie

Hormes Bouwmaterialen 3 min 22 augustus 2023

SuperQuilt van YBS Insulation is een meerlaagse reflecterende isolatiedeken die gebruikt wordt voor de isolatie van een ruimte. Of dit nu in huis is of op kantoor, Duofor helpt bij het isoleren van de ruimte. Dankzij het hoogwaardige isolatiemateriaal van YBS Insulation blijft het in de zomer lekker koel en in de winter heerlijk warm.

Meer weten over de reflecterende isolatiefolie SuperQuilt of wilt u weten welke isolatiemogelijkheden er zijn? Kom in contact met één van de specialisten. Wij helpen graag.

 • 1692709862SuperQuilt 19 Pitched Roof Install Images (10)-min

SuperQuilt is de nieuwe isolatiestandaard

SuperQuilt als toepassing in vloeren, rieten daken en platte en hellende daken zijn opgenomen in het BCRG-register en zijn voorzien van een erkende Kwaliteitsverklaring.


SuperQuilt bestaat uit meerdere isolatielagen en een hoogwaardige reflecterende aluminiumfolie. De toplagen van aluminium zijn dampdicht. Dit betekent dat er met SuperQuilt geen extra dampscherm aangeschaft hoeft te worden. Het isolatiedeken onderscheidt zich door uitstekende prestaties en verwerkingsgemak. Dit isolatiemateriaal wordt veelal toegepast bij renovatie en nieuwbouw en is geschikt voor muurisolatie, dakisolatie en als vloerisolatie. De isolatiefolie zorgt voor de reflectie van de stralingswarmte, waardoor het materiaal effectief werkt in zowel de winter als in de zomer. Daken met isolatie van YBS Insulation maken de onderliggende ruimte tot wel 8°C koeler dan ander isolatiemateriaal, zoals minerale wol of schuimisolatie. Dit maakt SuperQuilt de nieuwe standaard voor het isoleren van uw woning of kantoor.

SuperQuilt

Hoe werkt YBS SuperQuilt?

Door de speciale samenstelling met meerdere isolatielagen vormt SuperQuilt een effectieve barrière en rekent SuperQuilt af met alle vormen (convectie, straling en conductie) van energieverlies. Ongeveer 75% van alle warmteoverdracht vindt plaats door straling. Dit verlies wordt door de aluminium toplagen van SuperQuilt effectief gereduceerd, hierdoor realiseert u een flinke besparing op uw energierekening!

 

Dakisolatie
 

De voordelen van SuperQuilt

Het isolatiedeken is als enige meerlaagse reflectiefolie in Nederland voorzien van het KIWA BDA Agrément. Dit maakt het mogelijk Rc-waardes te calculeren. Deze hybride combinaties voor dak of wand kunnen veel voordeel opleveren in dikte en verwerkingssnelheid. We zetten de voordelen van SuperQuilt op een rij:
 

 • Voor renovatie en nieuwbouw
 • Voorzien van KIWA-BDA Agrément voor dak, wand en vloer
 • Rc waarde berekeningen op aanvraag
 • Voorzien van ISSO
 • R= 4,81 m²K/W mogelijk bij 2-lagen
 • Onder- en/ of bovendaks toepasbaar
 • Isolatie en dampscherm in 1 product
 • Eenvoudig, schoon en snel monteren
 • Effectief in de winter maar vooral in de zomer, door reflectie van stralingswarmte
 • Licht van gewicht, dun en flexibel
 • Verkrijgbaar bij Hormes

Isolatie van kruipruimte

SuperQuilt bij Duofor

Wilt u meer weten over YBS SuperQuilt en de mogelijkheden voor jouw project? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn telefonisch te bereiken via 024 641 31 61 of per mail via bouwmaterialen@hormes.nl

De specialisten van Hormes staan voor u klaar en helpen u graag verder!


Hormes Bouwmaterialen 3 min 22 augustus 2023

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..