024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Hormes 100 jaar

Hormes Bouwmaterialen 3 min 10 oktober 2023

Hormes is 100 en kijkt fit & vitaal naar de toekomst.

Op 1 januari 2023 bestond Hormes 100 jaar. Een mooie mijlpaal. Maar…2023 kwam ook direct ongelofelijk druk uit de startblokken voor zowel Hormes Bouwmaterialen, Hormes Bouwmarkt als Hormes in Huis. Dus moest de viering even wijken; de klanten gingen uiteraard voor, al 100 jaar! Maar nú besteden we graag alle aandacht aan het 100-jarige Hormes, de fitte en vitale dochter van moederorganisatie TABS Holland N.V..

  • Compilatie Hormes 100 jaar

Ambitieuze 100-jarige                                       

We nemen je graag in dit artikel mee op een kleine tijdreis aan de hand van mooie mijlpalen. Ook geeft manager Ted Renkens zijn visie op Hormes. Hormes, als ambitieuze 100-jarige, kijkt in één moeite door naar de toekomst met mooie plannen.

Even voorstellen

Even, voor wie Hormes nog niet goed kent, een kort voorstelrondje. We tellen drie mooie activiteiten: Hormes Bouwmaterialen, Hormes Bouwmarkt en Hormes in Huis. Hormes Bouwmaterialen biedt een breed en compleet assortiment bouwmaterialen voor alle projecten. Voor elke fase in nieuwbouw en renovatie levert Hormes hoogwaardige en professionele materialen. Hormes Bouwmarkt is een veelzijdige bouwmarkt waar iedere bouwer zich op zijn gemak en begrepen voelt. Met op klus gesorteerde kwaliteitsproducten. Hormes in Huis biedt de consument en vakman alles om het thuis mooi, comfortabel en gezellig te maken. Van keukens tot en met tegels, van enkele aankoop tot en met complete projecten. Waar de vakprofessional of consument ook voor kiest? Altijd loop je vakkundige en vriendelijke medewerkers tegen het lijf, met écht tijd en écht aandacht.

Markante mijlpalen           

De geschiedenis van Hormes strekt zich uit over 100 jaar, te veel om hier allemaal te vertellen. Daarom geven we graag in vogelvlucht een kleine selectie van onze markante mijlpalen.

De oprichter en zijn hond           

1 januari 1923 start handelaar en metselaar Johannes (Jan) Hormes, geboren op 20 juni 1878 te Wijchen, zijn bedrijf J.HORMES Handel in Bouwmaterialen. Met de hondenkar bezorgt hij de eerste materialen aan huis en op de bouwplaats.
 

2e generatie

Vlak na de oorlog zetten Martinus (Mart) Antonius Hormes, zijn broer Francis (Frans) Antonius Hormes en zwager Johannes (Jan) Hendrikus de Haan na het overlijden van Johannes Hormes de zaak voort onder de naam Bouwmaterialenhandel HORMES v.o.f. met een winkelpand aan de Passeweg.

Verhuizing                     

Ingesloten door de nieuwbouwwoningen op Wijchen Noord is een toekomstbestendige bedrijfsvoering niet meer mogelijk en verhuist het bedrijf in 1983 naar de Nieuweweg 145 in Wijchen. Ook nu nog is het bedrijf op deze locatie gevestigd.

3e generatie                   

Na de verhuizing naar de Nieuweweg zijn inmiddels Jan (Johannes) Hormes en zijn broer Frans (Franciscus) Hormes klaar om in januari 1985 verder de onderneming voor te zetten als Hormes Bouwmaterialen V.O.F. Plannen zijn er volop en er wordt hard gewerkt om de bouwcrises te overleven.

Jaren ’90: bouwen en uitbreiden      

De bouw trekt eind jaren ‘80 weer aan en de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Om aan de vraag te kunnen voldoen breidt Hormes uit. In 1990 startte een verbouwing en uitbreiding van de panden. In mei 1991 heropent Hormes feestelijk de Doeland Bouwmarkt met een uitgebreider assortiment, een vernieuwd infocentrum bouwmaterialen en wordt het aanbod verder uitgebreid met een nieuwe showroom badkamers en tegels. 1 januari 2005 neemt Houle Hormes alle aandelen van Jan en Frans. Jan en Frans blijven werkzaam binnen het bedrijf. Hormes Bouwmaterialen BV wordt opgericht en is met de gemotiveerde Houle Hormes klaar voor de toekomst. Hormes gaat mee met de tijd en innoveren is belangrijk. Daarom kreeg in 2003 het pand aan de Nieuweweg een heel nieuw uiterlijk.

Drie herkenbare divisies 

In 2005 wordt de bouwmarkt van Hormes Multimate en is Hormes Saniteg de nieuwe naam voor de afdeling Badkamers en Tegels. De naam “Saniteg” betekent simpelweg Sanitair en Tegels. In 2014 introduceert Hormes drie herkenbare divisies: Hormes Bouwmaterialen, Hormes Bouwmarkt en Hormes Tegels & Keukens, voorzien van een nieuwe huisstijl. Er gebeurt veel in dit jaar. De Cash & Carry wordt geopend: eigen import van A-kwaliteit tegels, tegen zeer voordelige prijzen en direct mee te nemen!  Hormes introduceert het huismerk: GOEIE®. Het huismerk staat garant voor een Goeie® kwaliteit voor een Goeie® prijs. De eerste producten in het assortiment zijn Goeie® verf, Goeie® keukens en Goeie® schroeven.

MAAK HET MAKKELIJK.              

“De beste willen zijn”, “ontzorgen”, “een hoog niveau van service en “doe maar gewoon” zijn diepgewortelde kenmerken en kernwaarden in het Hormes-DNA. Vanuit die gedachte is de nieuwe pay-off­ sinds 2016: MAAK HET MAKKELIJK. Voor een consistente uitstraling en communicatie naar buiten wordt in 2016 de huisstijl aangepast. Hormes wil naar buiten uitstralen waar het binnen voor staat.

Overname door TABS Holland N.V.

In januari 2021 neemt TABS Holland Hormes over. Hormes heeft daarmee een ambitieuze moeder met veel extra aandacht en meer slagkracht voor nieuwe ontwikkelingen.

2023: drie sterke divisies            

Anno 2023 werkt Hormes nog steeds met de drie divisies, waarbij Hormes Tegels & Keukens inmiddels is omgedoopt naar Hormes in Huis.

Klant staat altijd centraal             

Ted Renkens zal in 2024 25 jaar in dienst zijn bij Hormes. Ongeveer de afgelopen jaar 15 jaar daarvan was hij manager: “In die kwart eeuw heb ik enorm veel zien veranderen, maar één aspect van het dna is altijd gelijk gebleven. De klant stond centraal en zal dat altijd blijven staan, ook al zijn we enorm gegroeid. Neem onze medewerkers, velen daarvan werken hier al 20, 25 of zelfs 30 jaar. Die ademen Hormes, onze typische klantgerichtheid zit in hun bloed. En nieuwe medewerkers nemen we ook hierop aan.” Ook een rode draad in al die tijd is dat Hormes altijd haar eigen expeditie en transport behield. Ted: “Veel grote bedrijven hebben dat inmiddels uitbesteed, maar Hormes bewust niet. Dit betekent dat we nog altijd heel snel kunnen schakelen om alert aan te haken bij de hoge logistieke eisen van onze klanten. Want we leveren niet alleen topproducten, maar leveren die ook graag perfect passend in de planning van de klant. Dat is en blijft een heel sterk onderscheid van Hormes.”

Klaar voor de toekomst                    

Het 100-jarige Hormes is nog lang niet uitgegroeid en ontwikkeld. Ted: “Met vele kansen en mogelijkheden zien wij de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Bijvoorbeeld duurzaamheid en circulariteit staan hoog op de agenda. Ook gaan we intern onze processen, zoals digitalisering, nog verder optimaliseren. De winst daarvan komt ook onze klanten ten goede, omdat we hen nog sneller en accurater kunnen adviseren en helpen.” Eveneens is Ted enthousiast over de voorgenomen en nog efficiëntere inrichting van de loods: “Daarmee kunnen klanten nóg beter zien wat we qua assortiment voorraad hebben. Ook gaan we het door de klanten laden makkelijker inrichten. Kortom, nog meer logistiek gemak voor degenen waar we het allemaal voor doen: onze klanten.” Twee jaar geleden is Hormes overgenomen door TABS Holland N.V.. Ted: “Een grote organisatie met veel slagkracht. Maar ondanks hun omvang kan Hormes nog steeds heel erg Hormes zijn, als ik het zo mag zeggen. Het voelt beslist niet alsof onze identiteit wegvalt in het megagrote concern TABS Holland. We krijgen echt de vrijheid en heel veel verantwoordelijkheid om het mooie Hormes te runnen. Dat werkt voor alle collega’s heel motiverend, want we weten waarvoor we het doen.” Op 28 september is in besloten kring het 100-jarige bestaan van Hormes gevierd.


Hormes Bouwmaterialen 3 min 10 oktober 2023

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..