024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Wevolt brandvertragende onderdakfolie

Hormes Bouwmaterialen 2 min 20 februari 2023

Wienerberger Wevolt brandvertragende onderdakfolie heeft met brandklasse B een hoge brandwerendheid en vergroot veiligheid. Afspraak maken? Klik hier

  • Wevolt brandvertragende onderdakfolie 2

Nieuw | Wevolt brandvertragende onderdakfolie

Wienerberger heeft aan haar assortiment onderdakfolies een brandvertragende toegevoegd. De Wevolt onderdakfolie heeft met brandklasse B een hoge brandwerendheid en dat maakt hem uitermate geschikt voor daken met geïntegreerde PV-panelen of zonnedakpannen. Brandvertragende folie aanbrengen onder zonnepanelen is nog niet bij de wet vastgelegd, Wienerberger adviseert het en heeft er een oplossing voor.

De nieuwe Wevolt onderdakfolie heeft een aantal sterke troeven en brandklasse B is de belangrijkste. Op daken met gebouw-geïntegreerde PV-oplossingen (BIPV - Building Integrated PhotoVoltaic), kan bij verkeerd aangesloten connectoren een vlamboog ontstaan. Dat kan brand veroorzaken, vooral als vlammen onder de panelen verder kruipen. Brandklasse B wil zeggen: materiaal dat moeilijk ontvlambaar is daardoor een efficiënt middel in brandpreventie (EN 13501 en EN11925-2). Wienerberger loopt met de onderdakfolie voor op mogelijke regelgeving die verplicht brandvertragende folies aan te brengen om de veiligheid van daken met BIPV-systemen te vergroten. 

Deze brandvertragende folie is gemaakt van PET-laminaat, met een polyacrylic coating, bestaat uit twee lagen, is dampopen en waterdicht. De folie is voorzien van een dubbele geïntegreerde kleefstrook, die het onderdak wind – en waterdicht afsluit. Het materiaal is UV- en temperatuurbestendig en moeilijk ontvlambaar. . De 2-laagse folie is UV- en temperatuurbestendig (tot 100 graden Celcius), dampopen en waterdicht. Door de waterdichte UV-gestabiliseerde coating is de folie tevens te gebruiken onder holle dakpannen (zonder sluiting). Dankzij de dubbele geïntegreerde kleefstrook sluit deze onderdakfolie het onderdak optimaal wind- en waterdicht af. Met markeringen op 10, 15 en 20 cm bepaal je eenvoudig de overlapzones. De onderdakfolie kan direct op het dakbeschot worden aangebracht of vrijdragend op tengels of sporen.

Meer informatie neem contact op met Hormes Bouwmaterialen - Nieuweweg 145 - Wijchen of via tel. 024 641 31 61 of maak een afspraak

Bron: Wienerberger

 


Hormes Bouwmaterialen 2 min 20 februari 2023

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..