024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

6 redenen om prefab houtskeletbouw te kiezen

Hormes Bouwmaterialen 3 min. 10 februari 2020

Welke bouwmethode past bij de bouwplannen van jouw klant? Denk bij je advies eens aan deze 6 redenen om te kiezen voor de prefab houtskeletbouw oplossing van ConstruQ Concept Bouwen. Bij deze bouwmethode staat er in no-time een mooi woonhuis op de kavel dat voldoet aan de huidige vereisten.

  • Plaatsen van een element
  • Bouw bovenaanzicht

Reden 1: tijdwinst

Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor Prefab houtskeletbouw is de snelheid. Omdat bouwonderdelen in de fabriek worden geproduceerd staat een woning van ConstruQ binnen enkele werkdagen, wind- en waterdicht, op de kavel. Wij gaan voor een makkelijk bouwproces. Hormes begeleid de nieuwe bewoners in het maken van de keuzes en zorgt voor een goed afgestemde bouwplanning met de aannemer. Een ConstruQ Concept woning kan al binnen 3 tot 5 maanden worden opgeleverd! 

Reden 2: duurzaam en energiebesparend

Bouwen met hout is een duurzame keuze en werkt energiebesparend omdat alle bouwdelen naadloos op elkaar aansluiten. Een ConstruQ Concept woning kan daardoor luchtdicht worden gebouwd met een hoge isolatiewaarde en voldoet daarmee aan de strengste energie-eisen van tegenwoordig. Met dit bouwproces realiseer je een toekomstbestendige en “nul-op-de-meter” woning. Wonen in een houtskeletbouw woning is door het gebruik van natuurlijke materialen ook nog eens goed voor het leefklimaat. 

Reden 3: stikstofarme bouwmethode 

Met een prefab woning stoot je veel minder stikstof uit op een bouwproject. Dat komt omdat de bouw en ontwikkeling van de woning voor een groot gedeelte in de fabriek wordt gedaan en het aantal transporten van bouwmaterialen beperkt wordt. Het bouwwerk voldoet aan alle nieuwe normen en regelgeving op het gebied van duurzaamheid, luchtdichtheid en isolatie.

Reden 4: solide constructie

De gepatenteerde hybride combinatie van houtenskeletwoningen met een betonnen vloer zorgt vele nieuwe mogelijkheden in de huidige- en toekomstige woningbouw. De combinatie biedt de beste eigenschappen van beide bouwmethodieken. De duurzaamheid, korte bouwtijd en hoge isolatiewaarde van houtenskeletbouw en de grotere overspanning en geluidsisolatie van betonnen vloeren (kanaal- of breedplaat). Door deze unieke combinatie van houtskeletbouw met een betonnen verdiepingsvloeren bouw je een zeer solide woning. 

Reden 5: op wensen aan te passen

Prefab bouw wordt al snel geassocieerd met standaard, simpel en met weinig mogelijkheden. Er is echter veel meer mogelijk. De 10 standaard bouwtypes van het ConstruQ concept zijn aan te passen met modulaire opties. Zo bouw je toch een prefab woning welke aansluit bij de persoonlijke woonwensen van de klant. Hormes bespreekt de keuzes voor stijl, afwerking, indeling en details met de toekomstige bewoners. Hormes kent tenslotte alle mogelijkheden van dit systeem en kan een goed advies geven over de opties. Zo komen we tot een ontwerp op maat. Door de wensen te combineren met standaard elementen blijft het project betaalbaar en voorkomt het onvoorziene meerwerkkosten achteraf. 

Reden 6: kosten besparend en minder faalkosten

Met deze bouwmethode zijn kosten te besparen en loop je minder risico op faalkosten.

  1. de bouw is minder afhankelijk van weersomstandigheden, dus minder vertraging  
  2. er zijn minder arbeidsuren/kosten nodig om de bouw te realiseren
  3. er ligt een vast en transparant kostenplaatje, zonder onverwacht meerwerk achteraf
  4. je kunt efficiënt werken; terwijl de buiten gevelbekleding wordt geplaatst is het binnenwerk ook in volle gang. 
  5. het is niet nodig een dure architect in te schakelen om een ontwerp te tekenen
  6. gezien de kortere bouwtijd is de duur van een overbruggingshypotheek, dubbele woonlasten of tijdelijke huur van woonruimte van minder lange duur dan bij traditionele bouw. 

Overtuigd van de voordelen van prefab houtskeletbouw?

Wil je ook duurzaam, energiezuinig en snel bouwen met de ConstruQ Concept Bouwen methode? Neem contact met ons op. Hormes geeft graag advies op maat.

Lees ook slim en snel bouwen met prefab houtskeletbouw

Meer informatie? maak een afspraak


Hormes Bouwmaterialen 3 min. 10 februari 2020

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..