024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Boeiboorden

Boeiboorden, ook wel windveren genoemd, worden voornamelijk gebruikt om dakranden en dakgoten af te werken. Boeiboorden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest gebruikte materialen zijn Multiplex Okoumé, kunststof, onderhoudsarm plaatmateriaal en Red Cedar.

 • Keralit Boeiboord 2
 • Keralit Boeiboord 1
 • Rockpanel Boeiboord 1
 • Keralit Boeiboord 2
 • Keralit Boeiboord 1
 • Rockpanel Boeiboord 1

Multiplex Okoumé (garantiepaint) boeidelen

Okoumé is een Afrikaanse houtsoort die veel wordt gebuikt voor buitenbetimmering. Wat deze houtsoort populair maakt is zijn lichte gewicht, uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding, makkelijk te verwerken en te schilderen. Ideaal als materiaal om boeidelen van te maken. 

Kunststof boeiboorden 

Kunststoffen boeiboorden van Keralit en Milin zijn onderhoudsvriendelijk en makkelijk te monteren onder platte en hellende daken. De huidige generatie kunststof boeiboorden zijn zo doorontwikkeld dat er een stijlvolle afwerking ontstaat die een goed alternatief biedt voor de traditionele houten afwerking. Deze boeiboorden zijn perfect voor:

 1. Huizen
 2. Bedrijfspanden
 3. Loodsen
 4. Tuinhuisjes

Hiernaast zijn ze ook uitstekend te combineren met de bijpassende sponning- of potdekseldelen.

Onderhoudsarm plaatmateriaal

Wil je niet al te veel tijd kwijt zijn aan het onderhouden van boeiboorden? Kies dan voor onderhoudsarm plaatmateriaal van Trespa of Rockpanel. Deze panelen hoef je niet te schilderen hebben een stuk minder onderhoud nodig dan andere boeiboorden.

Trespa HPL (hogedruk laminaat)

Trespa is een onder hoge druk geperste laminaatplaat met een kunsthars toplaag aan de buitenkant. De voordelen van Trespa op een rij:

 1. Vuil hecht minder aan materiaal
 2. Makkelijk aan te brengen
 3. Krasbestendig
 4. Slagvast
 5. In vele verschillende kleuren leverbaar

Deze voordelen maken Trepsa uitermate geschikt om te gebruiken als boeiboord.  

Rockpanel HPL

Rockpanel is gemaakt op basis van steenwol en op veel vlakken identiek aan Trespa HPL. De verschillen tussen de twee zijn echter interessant. Omdat Rockpanel HPL gemaakt is op basis van steenwol kan het ademen. Dit betekent dat het in sommige situaties geen extra ventilatie nodig heeft om vocht af te voeren. Hiernaast is het ook brandvaster, lichter en goedkoper dan Trespa, maar wel minder slagvast.

Western Red Cedar

Westers rood cederhout heeft alle eigenschappen van een duurzaam houten boeiboord. Ons rode cederhout gaat lang mee en ziet er ook nog eens fraai uit. De planken zijn gevingerlast gelamineerd en twee keer rondom lichtgrijs gegrond. Andere voordelen van dit hout zijn:

 1. Dat het weinig krimpt
 2. Ook bij hellende daken toegepast kunnen worden
 3. In iedere kleur te lakken
 4. Uitstekende hechting met lak

Boeiboorden kopen?

Ben jij op zoek naar boeiboorden en benieuwd naar de mogelijkheden? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten en ontvang advies op maat. Zo kan jij weloverwogen de perfecte boeiboorden kiezen. Wel zo makkelijk.

Afspraak maken Bezoek Hormes Offerte aanvragen

Merken die we verkopen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..