024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Dakdoorvoeren

Dakdoorvoer-elementen zijn luchtkanalen die gebruikt worden voor het aan- en afvoeren van lucht en gas door het dak. Deze elementen zorgen ervoor dat aan- of afvoer van lucht en gas zo efficiënt mogelijk is zonder dat water of vuil de kans krijgt om in de leiding te komen.

  • Dakdoorvoeren
  • Dakdoorvoeren

Dakdoorvoer-elementen worden gebruikt voor de aan- en afvoer van lucht en gas voor;

  • Een CV-installatie
  • Mechanische ventilatie
  • De ventilatie van badkamer en toilet
  • Afvoer van de afzuigkap
  • Ontluchting voor de riolering

Welk dakdoorvoer-element is geschikt voor mijn dak?

Welk dakdoorvoer-element geschikt is voor jouw dak hangt allereerst af van het soort en de hoeveelheid leidingen die op hetzelfde element aangesloten moeten worden. Zo is een dakdoorvoer-element dat alleen rookgas afvoert anders dan een element dat riool- en rookgas afvoert maar gelijktijdig ook de badkamer voorziet van frisse lucht.

Daarnaast hangt de geschiktheid van een dakdoorvoer-element af van zijn aansluiting met het dak. Zo zijn er voor hellende daken doorvoerpannen en voor licht-hellende of platte daken doorvoerplaten. Deze producten zorgen ervoor dat vuil, water en kou niet langs het dakdoorvoer-element naar binnen kunnen trekken.

Hellende, licht-hellende en platte daken

Voor Hellende daken hebben wij een breed assortiment aan kunststoffen en keramieken doorvoerpannen voor daken met een hellingsgraad van 5° tot 55°. Voor meer informatie over dakdoorvoer-dakpannen kan je terecht op de pagina doorvoerpannen.

Voor platte en licht-hellende daken je gebruik maken van dakplaten. Deze dakplaten zijn verkrijgbaar verschillende soorten doorvoerelementen en daken. Zo zijn er flexibele dakplaten waarmee bij een licht-hellend dak de schoorsteen tóch rechtop gezet kan worden. Maar er zijn ook dakplaten die speciaal ontwikkeld zijn voor platte daken met een dakbedekking van PVC, EPDM of bitumen.

Ook voor accessoires en leidingsystemen kan je terecht bij Hormes, vraag naar de mogelijkheden.

Dakdoorvoer-elementen kopen?

Ben jij opzoek naar dakdoorvoer-elementen en toebehoren of heb je een vraag over de toepassing hiervan? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij geven professioneel advies en denken graag met je mee over de mogelijkheden. MAAK HET MAKKELIJK.

Afspraak maken Bezoek Hormes Offerte aanvragen

Merken die we verkopen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..