024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Bitumen Dakbedekking

Bitumen dakbedekking, ook wel dakleer genoemd, is een bekend gezicht op Nederlandse daken. Deze manier van dakbedekking is breed toepasbaar op het platte maar ook het licht-hellende dak. De waterdichte eigenschap van bitumen zorgt ervoor dat het zo geschikt is als dakbedekking. Maar en zijn meer kwaliteiten die bitumen tot een van de meest populaire dakbedekkingen maakt.

  • Aabo Bitumen Dakbanen 1
  • Aabo Bitumen Dakleer
  • Aabo Bitumen Vastbranden
  • Aabo Bitumen Dakbanen 1
  • Aabo Bitumen Dakleer
  • Aabo Bitumen Vastbranden

Bitumen: sterk en voordelig

Bitumen dakleer is om te beginnen goedkoper dan soortgelijke dakbedekkingen zoals EPDM. Daarnaast is het dakleer makkelijk te leggen, herstellen of te vervangen. Wanneer er al bitumen op een dak ligt kan je in veel gevallen nieuwe bitumen er gewoon overheen leggen, wel zo makkelijk!

“Bitumen dakleer is geschikt voor ieder plat en licht hellend dak, ook als het om gebruiksdaken gaat!”

 

Bitumen dakbedekking leggen

Bitumen dakbedekking kan op een drietal manieren op het dak worden aangebracht. De gebruikelijke wijze is het vast branden aan het dak. Door de bitumen warm te maken hecht de bitumen zich vast aan het dak. Zo wordt het dak als een geheel afgesloten en kan er geen water meer doorheen.

Dan zijn er nog twee andere manieren om bitumen aan te brengen. Je kan het namelijk ook vastslaan met spijkers of lijmen. Deze manieren komen minder vaak voor omdat de bitumen dan minder goed vastzit en daarom ook minder waterdicht is. Wij adviseren bitumen daarom altijd te branden.

Soorten bitumen

Bitumen zijn er in een aantal verschillende soorten. Zo zijn er APP en SBS bitumen. APP bitumen zijn van zichzelf minder flexibel en goed bestand tegen zonlicht. SBS bitumen zijn flexibeler maar minder goed bestand tegen UV-straling. Daarom dient SBS altijd afgedekt te worden met bijvoorbeeld een grindlaag.

Dan kan je ook nog bitumen met leislag kopen. Deze bitumen zijn beter bestand tegen zonlicht en gaan daarom ook langer mee.

Bitumen Shingles

Bitumen zijn ook verkrijgbaar als Shingles. Deze dakleien zijn perfect voor tuinhuisjes, dierenverblijven en andere bijgebouwen en verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Makkelijk te bevestigen en zijn makkelijk in de verwerking, 

Let op: je kan shingles niet op een helling plaatsen die te flauw is. Dan kan bij regen het water namelijk alsnog onder de shingles komen.

Bitumen kopen?

Vraag jij je nu af of bitumen-dakoplossingen misschien iets voor jouw klus is? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten of kom langs in de bouwmarkt en ontdek hoe wij het jou makkelijk kunnen maken. 

Afspraak maken Bezoek Hormes Offerte aanvragen

Merken die we verkopen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..