024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Dakpannen

Voor het hellende dak zijn dakpannen al jaren lang de favoriete keuze in Nederland. Met de flexibiliteit van dakpannen is er voor bijna ieder hellend dak een geschikte pan te vinden. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en geven je advies over de mogelijkheden. 

  • Wienerberger Dakpan Leggen
  • Assortiment Dakpannen Showroom
  • Koramic Dakoplossingen Showroom
  • Wienerberger Dakpan Leggen
  • Assortiment Dakpannen Showroom
  • Koramic Dakoplossingen Showroom

Dakpannen soorten

In Nederland worden 2 soorten dakpannen gebruikt, dit zijn de keramische en betonnen dakpannen. De keramische en betonnen dakpannen zijn van elkaar te onderscheiden door te kijken naar het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Keramische dakpannen zijn gemaakt van gebakken rivierklei en de betonnen dakpannen worden gegoten uit een mengsel van zand en cement waarna het uithard. Deze verschillende soorten hebben hun eigen voor- en nadelen. 

Bij Hormes hebben wij de volgende merken in ons assortiment:

  1. Monier
  2. Jacobi-Walther
  3. Wienerberger

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn de klassieke keuze. Deze uit rivierklei gewonnen pannen zijn stevig, kleurvast en duurzaam. Deze dakpannen bieden de allerbeste prijskwaliteitsverhouding omdat ze van alle pannen het langst mee gaan. Keramische dakpannen bieden ook het voordeel dat mos zich er minder snel opbouwt. Veel verkochte keramische dakpannen zijn bijvoorbeeld de OVH en de VHV modellen. Maar ook de moderne vlakke varianten. 

Betonnen dakpannen

In dakpannenland zijn betonnen dakpannen verreweg de voordeligste keuze. Deze pannen zijn gemaakt van een mengsel van zand en cement en hoeven daarom niet gebakken te worden, dit is minder milieubelastend. Betonnen dakpannen hebben een moderne uitstraling, dat met het feit dat ze een kleine ecologische voetafdruk hebben maakt het een meer dan geschikte keuze voor nieuwbouw en renovaties.

Veel verkochte betonnen dakpannen zijn onder andere sneldek-dakpannen, ook wel sneldekkers genoemd.  

Stormschade? Heb je vanwege schade slechts een aantal pannen nodig? Dat is bij Hormes geen probleem. Wij verkopen voorraadmodellen namelijk per dakpan, zo hoef je geen dakpannen te kopen die je niet nodig hebt.

 

Keramische sneldekkers

Liggen er betonnen pannen op het dak, maar wil je over naar keramiek? Maak dan gebruik van de Modula keramische dakpannen. De Modula is een grootformaat modulaire keramische dakpan. Of het nu gaat om renovatie of grootschalige nieuwbouwprojecten, de Modula laat zich met een werkende breedte van 30 cm snel en efficiënt verwerken. Koramic Modula beschikt over het DUBO keurmerk, een bewijs dat deze dakpan tot de meest milieuvriendelijke keuze behoort. Zo maken wij de overstap naar een keramisch dak makkelijk. 

Dakpannen vervangen

Is jouw dak toe aan nieuwe dakpannen, of ben je opzoek naar een nieuwe look? Dan ben je bij Hormes aan het juiste adres. Wij verkopen namelijk naast dakpannen ook:

Dankzij ons ruime assortiment van topmerken en jarenlange ervaring maken wij het uitkiezen van de juiste dakpan makkelijk. Maak een afspraak. Onze specialisten denken graag met je mee over de mogelijkheden voor jouw nieuwe dak!

Dakpannen kopen? 

Heb je vragen of ben je benieuwd naar de opties voor jouw dak? Maak dan een afspraak met een van onze specialisten en ontdek hoe wij het jou makkelijk kunnen maken!

Afspraak maken Bezoek Hormes Offerte aanvragen

Merken die we verkopen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..