024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Plaatmateriaal

Voor vele constructieve en decoratieve toepassingen heb je plaatmateriaal nodig. Ons assortiment plaat is breed en van professionele kwaliteit. Van Gevelplaat tot Meubelplaat en van Gipsplaat tot  Golfplaat. Voor alle soorten plaatmateriaal, voor welke toepassing dan ook, ben je bij Hormes aan het juiste adres. 

Plaatmateriaal voor ieder bouwproject

Welk plaatmateriaal heb je nodig voor jouw klus? Voor constructieve tot decoratieve toepassingen, zowel voor binnen als buiten leveren wij het juiste plaatmateriaal. Voor wanden, vloeren, daken, gevelwerk, dakkapellen, boeiboorden, luifels, overkappingen, deuren, kasten, etc. Voor ieder project hebben wij het juiste materiaal in verschillende afmetingen beschikbaar. Hieronder volgt een opsomming van ons assortiment: 

 • Betonplex
 • Verschillende soorten Multiplex  
 • Triplex
 • zachtboard en hardboard
 • Underlayment
 • OSB  
 • MDF 
 • HDF
 • Spaanplaat
 • Panelen
 • Trespa en HPL 
 • Golfplaten
 • Aluminium plaat
 • Gipskartonplaten

Let op: niet het hele hout en plaatassortiment is bij ons uit voorraad leverbaar. Indien niet op voorraad bestellen wij uiteraard graag voor je. Informeer over de actuele voorraad en prijzen bij afdeling bouwmaterialen!

Kies het juiste plaatmateriaal

Er zijn zoveel verschillende soorten plaatmaterialen! Voor iedere klus is er wel een geschikte plaat dat past bij de werkzaamheden. Door het slim kiezen van het juiste materiaal maak jij de klus makkelijk. Zoek je een plaat dat je kunt gebruiken in de badkamer of zoek je een plaat om je aanhanger mee op te knappen? Ga je buiten aan de slag met de boeiboorden? Wil je een glad afgewerkt eindresultaat of zoek je een gevelafwerking voor buiten dat weinig onderhoud vraagt? Wij kunnen je adviseren welk plaatmateriaal het meest geschikt is voor jouw klus!

Constructief en decoratief plaatmateriaal 

Wij leveren plaatmateriaal dat geschikt is voor permanente, constructieve toepassingen in de bouw, zoals vloeren, daken en wanden.

Speciaal voor binnen en interieurbouw zijn diverse soorten (decoratief) plaatmateriaal verkrijgbaar. De mogelijkheden zijn eindeloos. Gebruik bijvoorbeeld plaat voor het maken van meubels, (keuken)kasten en deuren. Maar ook voor standbouw, winkelinrichting en andere toepassingen binnenshuis. 

Gipsplaten

Voor de afwerking van wanden en plafonds zijn gipskartonplaten uitermate geschikt. Je kunt kiezen uit normale, waterbestendige of brandwerende platen. Gipsplaten zijn strak en glad af te werken voor een mooi eindresultaat. 

Golfplaten

Golfplaten zijn perfect als je een makkelijke dakafwerking zoekt. Ze zijn UV-bestendig, slagvast en dus zeer geschikt voor buitentoepassingen. Glasheldere, vezelcement of bitumen.

Gevelafwerking 

Een gevel is met verschillende soorten materialen af te werken. Baksteen is een veel voorkomende gevelafwerking, maar Hormes biedt een zeer uitgebreid assortiment aan diverse andere soorten gevelbekleding. Denk eens aan houten,kunststof of cementvezel. Ook voor boeiboorden en overstekken hebben wij productoplossingen. Wij adviseren je graag en laten je in onze showroom verschillende mogelijkheden aan gevelbekleding zien. Maak een afspraak met een van onze specialisten.  

Milieuvriendelijk en duurzaam plaatmateriaal 

Het plaatmateriaal wordt via onze leveranciers wereldwijd ingekocht van betrouwbare partners. Onze leverancier is FSC- en PEFC-gecertificeerd en we importeren zoveel mogelijk plaatmateriaal met het FSC- of PEFC-keurmerk. Voor elke toepassing kunnen we een plaat aanbieden met een duurzaam bosbeheer keurmerk. Hout is duurzaam! Daarom past het goed in de nieuwe duurzame bouwtechnieken. Hout heeft gunstige eigenschappen met betrekking tot stikstof en Co2. Wij kopen altijd hout van de hoogste kwaliteit in en het is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen.

Afspraak maken Bezoek Hormes

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..