024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Slimmer, sneller en concurrerend

Een woning bouwen kan op verschillende manieren. Wel eens gedacht aan een prefab woning? Een prefab woning geeft de mogelijkheid om een woning snel en tegen een aantrekkelijke prijs te realiseren. Construq Concept bouwen werkt met een unieke combinatie: houtskeletbouw met een betonnen verdiepingsvloer: het beste van beide werelden met de voordelen van prefab systeembouw. 

De kwaliteit is goed, snel te realiseren met minder arbeidskrachten, betaalbaar en de mogelijkheden qua afwerking en indeling zijn flexibel. Er zijn 10 standaard bouwtypes uitgedacht. Deze woningen kunnen uitgebreid worden met standaard opties. Daarnaast is het ook mogelijk om een eigen ontwerp aan te leveren, daar is iedere wens bespreekbaar. Realiseer dus makkelijk een droomwoning met de prefabwoningen van ConstruQ.

Prefab houtskeletbouw met ConstruQ Concept Bouwen

In het concept van ConstruQ zijn er 10 verschillende woningen ontworpen. Deze woningen kunnen worden uitgebreid met standaard opties zodat de woning beter aansluit op eventuele wensen. Hormes neemt hiervoor het werk uit handen en gaat met de opdrachtgever in gesprek. Want binnen de standaard bouwstijlen van ConstruQ is er veel keuzevrijheid in afwerking en indeling. 

De 10 bouwtypes ConstruQ

Binnen het concept van ConstruQ zijn 10 woningtypes uitgewerkt. Hieronder een indruk van deze woningen. 

Bekijk de 10 woningtypes

Stap voor stap een droomhuis bouwen

De kracht van het concept ligt in het principe 'keep it simple', oftewel MAAK HET MAKKELIJK. Daar houden wij bij Hormes van!
Opdrachtgever wordt in een aantal stappen begeleidt naar het kiezen van een droomhuis en in overleg met de aannemer zorgen we voor een goed afgestemde bouwplanning.

 • Keuze maken
  De opdrachtgever maakt een keuze uit een van de 10 verschillende woningtypes van ConstruQ
 • Inventarisatie
  Op basis van deze keuze worden alle wensen, maten, materialen, afmetingen, etc, geïnventariseerd. (al dan niet in aanwezigheid van de aannemer)
 • Offerte
  De aannemer ontvangt de gespecificeerde offerte voor de realisatie en tevens worden alle detailtekeningen voor de vakmensen uitgewerkt die in de fabriek de onderdelen gaan fabriceren. 
 • Vergunning
  Als de keuzes gemaakt zijn en de offerte is akkoord, wordt het bouwplan bij de gemeente ter goedkeuring voorgelegd. Als de gemeente akkoord geeft kan het volledig geautomatiseerde productieproces gestart worden. 
 • Fabricage
  De bouwonderdelen van de complete woning worden gefabriceerd. Naast de wanden worden zelfs bij de dakkapellen, serre en erkers de kozijnen alvast ingebouwd. Ook de dakranden zijn al kant en klaar afgewerkt.
 • Bouwen
  Wanneer alle onderdelen klaar zijn, wordt de complete woning als bouwpakket geleverd op de bouwplaats en kan de aannemer aan de slag. Levering wordt in afstemming met de aannemer gepland. De bouw kan beginnen. In ongeveer een week staat de woning op de kavel. Klaar om af te werken.

Ted Renkens, Hormes Bouwmaterialen: "makkelijk bouwen is nu gewoon echt mogelijk, want binnen enkele dagen staat er een compleet woonhuis op de bouwkavel. In elk budget en met grote vrijheid van indeling en afwerking"

 

De voordelen van ConstruQ concept bouwen

Bouwen met het bouwsysteem van ConstruQ levert veel voordelen op! Zowel voor de opdrachtgever als de aannemer:

Voordelen voor de aannemer

 1. Soepel en snel bouwproces met minder arbeidskrachten
 2. Minder afhankelijk van weersomstandigheden
 3. Werkzaamheden die normaal na elkaar plaatsvinden kunnen nu geïntegreerd worden 
 4. Kwaliteit is gegarandeerd doordat verschillende bouwdelen onder gecontroleerde omstandigheden op maat gemaakt worden

Voordelen voor de opdrachtgever

 1. Vast en transparant kostenplaatje, zonder verrassingen
 2. Energiebesparend omdat de bouwdelen naadloos op elkaar aansluiten, zodat er luchtdicht geïsoleerd kan worden. 
 3. Veel keuzevrijheid in stijlen, details en afwerking van de woning 
 4. Kwalitatief hoogwaardige woning
 5. Snel bouwproces waar door je snel in de woning kunt gaan wonen

 

Foto 5: gerealiseerd project: voorbeeld woningtype 1 (romantisch)

Project in beeld

Deze video geeft een goede indruk van het bouwproces. In enkele dagen een complete woning op de bouwkavel! 

De rol van Hormes Bouwmaterialen

Hormes regelt verder alles. Van A tot Z. Denk aan bouwtekeningen, werkvoorbereiding, milieutoetsingen, EPC- berekeningen, daglichtbepaling tot de vergunningsaanvraag. In onze showroom kan altijd je altijd terecht voor de juiste keuze m.b.t. alle benodigde ruw- en afbouwmaterialen.

"Wij kennen alle mogelijkheden van dit prefab systeem en kunnen adviseren over alle opties. Zo maken we een ontwerp op maat. Helemaal afgestemd op de wensen van de opdrachtgever en toch opgebouwd uit standaard elementen. Zo blijft het project betaalbaar. Vervolgens zorgen wij ervoor dat alle bouwmaterialen op tijd en volgens afspraak op de bouwplaats worden geleverd."

 

Prefab in adviesgesprek al meenemen!

Enthousiast geworden over ConstruQ? Heb je een klant met een bouwkavel? Of een opdracht om een nieuwbouwwoning te bouwen? Neem de mogelijkheden van dit unieke systeem mee in je adviesgesprek. Hormes denkt graag met je mee en kan het ontwerp- en bouwproces versnellen. We zijn benieuwd naar alle bouwplannen!

Meer weten? Maak een afspraak


Onze verhalen

Lees meer verhalen