024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Wienerberger introduceert ClickBrick Pure

Hormes Bouwmaterialen 2 min. 20 april 2021

Circulair bouwen vraagt om een andere kijk op de gebouwde omgeving. Bij Hormes zijn wij scherp op nieuwe ontwikkelingen, nieuwste producten en houden je graag op de hoogte. Zo is onder andere Wienerberger continu bezig met het (verder) ontwikkelen van hun een circulair productportfolio. ClickBrick Pure is de nieuwste innovatie  Ben je op zoek naar een oplossing voor een circulaire bakstenen gevel met een traditioneel gevelbeeld? Lees dan vooral verder. 

 

 

  • Wienerberger-ClickBrick-Pure-gevel-voobeeld
  • ClickBrick-Pure-introductie-Gevel-Detail-gevel
  • Wienerberger-ClickBrick-Pure-gevel-metselen
  • ClickBrick-Pure-introductie-Gevel-makkelijk-te-verwerken

Circulair bouwen met ClickBrick Pure  

Het traditionele gevelbeeld dat we in Nederland kennen is een gemetselde gevel. Wienerberger introduceert een nieuwe wijze van bouwen met ClickBrick Pure. Deze nieuwe gevelbakstenen worden droog gestapeld. Ze zijn makkelijk te verwerken (onder alle weersomstandigheden) en door de "schijnvoegen" creëer je toch een vertrouwd gevelbeeld. 

Droogstapelsysteem

Dit product past in een duurzame en circulaire economie. De stenen worden gemaakt van gezonde en schone grondstoffen en het gebruik verminderd het gebruik bouwstoffen zoals cement. ClickBrick is een droogstapelsysteem dat compleet wordt geleverd met rvs-clips en rvs-spouwankers. Bouwen met ClickBrick gaat snel en makkelijk, zonder mortel of lijm. Er is geen specifieke vakkennis van metselen of verlijmen nodig. Een belangrijk voordeel in deze tijd, waarin vakmensen schaarser worden. Doordat er geen lijm of mortel nodig is, hebben weersomstandigheden geen invloed op het bouwproces. Maar ook na de bouw hebben mos en algen geen kans. 

5 voordelen van ClickBrick Pure

  1. Circulair gevelsysteem zonder te metselen
  2. Traditioneel gevelbeeld door aangebrachte schijnvoeg
  3. Verkrijgbaar in 7 kleuren en karakteristieke textuur
  4. Training en begeleiding op de bouwplaats
  5. Retournamegarantie met gegarandeerde restwaarde

ClickBrick in beeld

Specialistische kennis vereist

Omdat dit systeem specialistische kennis vraagt en maakt het nog deel uit van het serviceconcept Brick as a Service van Wienerberger. In deze introductiefase volgen we projectaanvragen samen met Wienerberger op. Wij zijn benieuwd naar jouw plannen. 

Vragen of meer informatie?


Hormes Bouwmaterialen 2 min. 20 april 2021

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..