024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Waarom wij kiezen voor DIABETES GEEN!

Hormes Bouwmaterialen 5 min. 22 juli 2020

In Nederland is diabetes type 1 bij ruim 100.000 personen vastgesteld. Deze ziekte kan leiden tot hartaandoeningen, blindheid en schade aan hersenen, nieren en zenuwstelsel. Prof. dr. Bart Roep en zijn team werken hard aan de oplossing om de Diabetes type 1 puzzel op te lossen. Hormes steunt via de Bontius Stichting al jaren het onderzoek en ook nu kiest Hormes ervoor dit goede doel te koppelen aan de zomercampagne "DIABETES GEEN!". Lees verder waarom.

  • Onderzoek Dr Roep

Waarom steunt Hormes het onderzoek van prof. dr. Roep eigenlijk?

In de crisisjaren is het idee binnen de onderneming ontstaan om een goed doel of meerdere doelen te steunen. Hormes is sociaal betrokken en wilt graag ook iets doen voor een ander. In dezelfde tijd werd een jong familielid van de huidige directie van Hormes geconfronteerd met de ziekte Diabetes type 1. In de zoektocht naar informatie over genezing werd helaas de conclusie getrokken dat Diabetes type 1 op dit moment (nog) niet te genezen is. De zoektocht ging verder naar wie dan een grote kans zou hebben de puzzel van Diabetes type 1 op te lossen. Hierbij kwamen wij uit bij het onderzoek van prof. dr. Bart Roep van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Door het contact met de Bontius Stichting kunnen wij direct aan het onderzoek van prof. dr. Bart Roep doneren ‘zonder dat er iets aan de strijkstok blijft hangen’. Hiermee zijn onze doelen versmolten tot een gezamenlijke missie. Het oplossen van de Diabetes type 1 puzzel en genezing bieden aan al die patiënten nu en in de toekomst. 

Succesvol onderzoek

Het onderzoeksteam van prof. dr. Bart Roep heeft zich al ruim 30 jaar gewijd aan het leren begrijpen waarom sommige mensen type 1 diabetes ontwikkelen en anderen niet. Met die kennis willen zij de huidige behandeling van deze ziekte verrijken met interventietherapie. Deze therapie pakt de oorzaak van de ziekte aan en voorkomt of verkleint bovendien de ontwikkeling van complicaties. Deze speurtocht heeft al veel doorbraken opgeleverd.

Warm contact  

Sinds 2012 doneren wij een vast percentage van onze winst aan dit onderzoek. Dit zorgt dan ook voor continuïteit van de donaties. De contacten met de Bontius Stichting en ook met prof. dr. Bart Roep mogen worden omschreven als zeer warm. Wij hebben gezien dat ook met kleinere bedragen hele grote stappen kunnen worden gezet, dit in tegenstelling tot de gedachte waarin miljoenen worden genoemd om iets te bereiken. Wij blijven de missie van prof. dr. Bart Roep steunen en wenst hem hierbij heel veel succes. 

 Prof. dr. Roep 

Prof. dr. Bart Roep

Ga deze zomer ALL-INKLUSIVE en steun dit goede doel

Draag bij aan het onderzoek naar de genezing van Diabetes type 1! Wij beloven je per ALL-INKLUSIVE klant € 3,75 over te maken naar het belangrijke onderzoek van Bart en zijn team! 

Meer informatie?

Wil je meer weten? Bekijk ook de website van de Bontius Stichting!

Ga ALL-INKLUSIVE


Hormes Bouwmaterialen 5 min. 22 juli 2020

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..