024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

NEDSAROL VOOR DE NOK EN HOEKKEPER

Hormes Bouwmaterialen 3 min 1 juni 2021


Bij de Nedsarol zijn de duurzaamheid van aluminium en de flexibiliteit van de kunststof samengevoegd tot een compleet systeem. Dit komt niet alleen tot uitdrukking in de makkelijke verwerking, maar ook in de scherpe prijsstelling van dit product.

 

  • Nedsarol

NIEUW

NEDSAROL VOOR DE NOK EN HOEKKEPER
Bij de Nedsarol zijn de duurzaamheid van aluminium en de flexibiliteit van de kunststof samengevoegd tot een compleet systeem. Dit komt niet alleen tot uitdrukking in de makkelijke verwerking, maar ook in de scherpe prijsstelling van dit product.

De butyl kleefstrip van maar liefst 40 mm zorgen voor optimale hechting op de dakpannen.

Ondanks deze goede ventilatie voorzieningen, biedt de Nedsarol een zeer goede bescherming tegen regen en stuifsneeuw. De diameter van de ventilatiegaten is 2 mm, bij eventuele stuifsneeuw zijn deze gaten snel dicht gesneeuwd, waardoor verdere indringing wordt voorkomen.

De Nedsarol is universeel toepasbaar op nagenoeg alle beton-en keramische dakpannen. Voor nok en hoekkeper.

Ventilatie conform de DIN 4108
De DIN norm 4108 schrijft voor dat 0.5 ‰ van het totale dakoppervlak aan vrije ventilatie openingen aan de bovenzijde van een dakvlak aanwezig moet zijn. Dit geldt ook voor de zones gelegen onder de hoekkkepers. Hoekkeperrollen met een dampdoorlatend PE-vlies hebben geen vrije ventilatie openingen. Om toch voldoende ventilatie te krijgen, zullen ventilatiepannen aangebracht moeten worden. Dit is bij de Nedsarol niet nodig, want de ventilatie-capaciteit is voldoende voor een daklengte van ruim 14 meter!

Optimale afdichting tegen stuifsneeuw
Ondanks deze goede ventilatie voorzieningen, biedt de Nedsarol een zeer goede bescherming tegen regen en stuifsneeuw. De diameter van de ventilatiegaten zijn zeer klein, bij eventuele stuifsneeuw zijn deze gaten snel dicht gesneeuwd, waardoor verdere indringing wordt voorkomen.

Flexibel en scherp geprijsd
De drager van de Nedsarol is polypropyleen vlies met kleine gaatjes. Lichtgewicht, flexibel en makkelijk in verwerking. Het zichtgedeelte is een aluminium schort (met een stretchfactor van 30%) welke met een butyl van maar liefst 40 mm op de pannen wordt geplakt.

Universeel
De Nedsarol is in leverbaar in een breedte van 320 mm, waardoor deze op nagenoeg alle beton- en keramische dakpannen toegepast kan worden. Door de handige 2 in 1 functie van nok en hoekkeperrol en de universele toepasbaarheid, behoeft men niet allerlei verschillende ondervorst en hoekkeperrollen op voorraad te houden.

VOORDELEN:

  • universeel voor nok en hoekkeper
  • ventilatie 140 cm² / meter ( DIN 4108 )
  • voorkomt insneeuwen
  • brede butyl kleefstrip 40 mm
  • soepel materiaal voor snelle verwerking

TECHNISCHE GEGEVENS:

materiaal              : PP vlies, aluminium en butyl kleefstrook van 40 mm
lengte                    : 5 meter per rol                 
breedtes               : 320 mm
ventilatie               : 140 cm² / meter
kleuren                 : zwart en rood
verpakking            : 20 meter per doos
garantie : 10 jaar

Verwerkingsvoorschriften
Voor het plakken dient de ondergrond droog, vetvrij en stofvrij te zijn. De minimale verwerkingstemperatuur bedraagt 8 graden boven nul. (Bij lagere temperaturen neemt de kleefkracht van het butyl sterk af.) Nadat de rol op de ruiter is vastgeniet, de vouwnaden in de richting van de bovenkant van de pannen buigen. Nadat het beschermfolie is verwijderd de onderzijde (met kleefstrook) zorgvuldig op de pannen aanrollen, c.q. vastplakken Het geribbelde aluminium met butylkleefstrook moet volledig aansluiten op de pannen. Voor het aanrollen hebben wij aandrukrollen in het programma.

Voor meer informatie, onze Hormes medewerkers staan graag voor je klaar. Dit kan via bouwmaterialen@hormes.nl of 024 641 31 61


Hormes Bouwmaterialen 3 min 1 juni 2021

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..