024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Maak het makkelijk met... Roel Akkers

Hormes Bouwmaterialen 3 min. 21 augustus 2020

Wie zijn de mensen bij Hormes en wie doet wat? "Maak het makkelijk met..." is een rubriek om de mensen van het Hormes team beter te leren kennen. Wel zo makkelijk! 

Roel Akkers begon 22 jaar geleden als medewerker Bouwmarkt, groeide door naar de binnendienst en werkt nu als Teamleider Bouwmaterialen. Hij spreekt dagelijks vele klanten en voelt zich als een vis in het water bij Hormes.

  • MAAK HET MAKKELIJK MET ROEL

Roel begon in 1998 bij Hormes in de bouwmarkt. Als 20-jarige had hij op dat moment nog weinig verstand van bouwmaterialen, maar dat veranderde snel. “Ik heb ontzettend veel geleerd van het ervaren team in de bouwmarkt. Die jongens wisten alles en ik heb honderden vragen op ze afgevuurd. Ook las ik veel over de producten en heb ik mijn ogen en oren goed opengezet. Aansluiten bij klantgesprekken van collega’s, heel veel vragen stellen en goed luisteren, zo heb ik het in de vingers gekregen.”

Van medewerker naar teamleider

Met de kennis, groeide ook zijn verantwoordelijkheden: Roel kreeg een deel van de bouwmarkt onder zijn hoede. In 2005 volgde – na de nodige opleidingen – de overstap naar de binnendienst. “Toen zat ik samen met Ted Renkens en Jan Hormes op kantoor. Dat was gezellig en leerzaam! Zij leerden mij adviseren over projecten en hoe je de logistiek strak inregelt. Inmiddels zitten we met z’n vijven en werk ik als teamleider onder Ted.”

 Ik heb de hele dag contact met klanten en vind het leuk te horen aan welk project ze werken.

 

Wat vind je leuk aan je werk?

“De uiteenlopende mensen die ik spreek. Ik heb de hele dag contact met klanten en vind het leuk te horen aan welk project ze werken. Particulieren, aannemers, tegelzetters, stukadoors: ze staan allemaal aan mijn bureau. Iedereen is weer met iets anders bezig en heeft zijn eigen verhaal.”
Soms krijgt Roel bijzondere vragen, bijvoorbeeld van een particulier die een zwembad op zijn balkon wilde maken. Lachend: “Ik krijg elke dag wel een vraag die ik nog niet eerder heb gehad, zelfs na 20 jaar niet.”

De afwisseling in werkzaamheden vindt hij ook leuk. “Het ene moment sta je met een klant stenen en pannen uit te zoeken in de showroom, dan heb je weer contact met de expeditie over de levering of komt er een leverancier langs voor inkoopafspraken. Ook bezoek ik regelmatig klanten op hun kantoor of op de bouwplaats ”

Roel

Roel Akkers, Teamleider Bouwmaterialen

Waar baal je wel eens van?

“Ik vind het lastig wanneer ik mensen moet teleurstellen als iets niet geleverd kan worden buiten onze schuld om. Op dit moment is het bijvoorbeeld moeilijk om snel bakstenen te leveren. De vraag is veel groter dan het aanbod en levertijden tot een half jaar zijn geen uitzondering. Toen in de crisis de bouw een tik kreeg, zijn leveranciers andere afzetmarkten gaan zoeken. En nu de vraag weer toeneemt, is er schaarste. Gelukkig hoef ik zelden iemand ‘nee’ te verkopen. We zoeken altijd naar een oplossing zodat mensen toch geholpen zijn.”

Hoe maakt Hormes het klanten makkelijk volgens jou?

“Een mooi voorbeeld zijn onze leveringen aan woningcorporaties. Wanneer zij keukens vervangen, kunnen de bewoners bij ons uitzoeken welke kleur kastjes en tegels ze willen. Vervolgens leveren wij de bouwmaterialen, tegels en keuken in één levering op de bouw. De aannemer heeft dan om 07:30 uur de complete set in huis om de keuken te plaatsen. En de volgende dag staat alles klaar voor de volgende woning.”

Ben je zelf eigenlijk een beetje handig?

“Toen ik kwam werken in de bouwmarkt, wist ik het verschil niet tussen een moer en een bout. Maar als je dag in dag uit met bouwmaterialen bezig bent, krijg je vanzelf interesse. En dan wil je ook wel eens wat proberen. Inmiddels heb ik twee rechterhanden. Thuis heb ik de eiken vloer gelegd, een overkapping gezet, de gevelbekleding gedaan, zelf onze keuken geplaatst, een dakraam gezet, de tuin bestraat. Het is dus helemaal goed gekomen!”

Roel klust graag ook zelf een beetje

Roel: "Inmiddels heb ik twee rechterhanden"

Waar ben je buiten werktijd te vinden?

“Ik heb een druk gezin en ga als hulptrainer mee naar de voetbaltrainingen en wedstrijden van mijn zoon. Zelf heb ik voetbal verruild voor actief vissen. Ideaal om te ontspannen. Dan zit ik niet met een hengel op een stoel hoor, ik loop langs de kant op zoek naar vissen. En verder houd ik van gezellig borrelen en eten met vrienden. Lekker koken en barbecueën.”

Hoe is Hormes als werkgever?

“Hormes is echt een familiebedrijf. Een fijne, hechte club mensen. Houle Hormes is makkelijk bereikbaar, je kunt hem altijd aanspreken. De medewerkers kennen elkaar allemaal en zeker mijn naaste collega’s ken ik heel goed. Je deelt veel als je intensief samenwerkt. Verder vind ik het mooi dat ik me zo heb kunnen ontwikkelen. Dankzij de opleidingen en cursussen ben ik van medewerker naar teamleider gegroeid. Ik heb veel geleerd van Jan Hormes en Frans Hormes. En nu kan ik op mijn beurt kennis overdragen aan Raymond, die nu een aantal jaar in de binnendienst werkzaam is.”

Werken bij Hormes?

Wil je net als Roel graag bij Hormes werken? Bekijk onze vacatures dan eens. Of heb je een vraag voor Roel? Neem dan contact op met Hormes Bouwmaterialen.

Bekijk onze vacatures


Hormes Bouwmaterialen 3 min. 21 augustus 2020

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..