024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Groen wagenpark Hormes

Hormes Bouwmaterialen 3 min. 13 januari 2020

Een concrete maatregel om stikstofuitstoot zoveel mogelijk te beperken is ervoor te zorgen dat bouwmaterialen zo 'schoon' mogelijk op de bouwplaats komen. In de bouw moet de uitstoot van stikstof worden teruggedrongen. Dat was onder andere de boodschap van adviescommissie Remkes. Hormes levert bouwmaterialen met een groen wagenpark. Al onze vrachtwagens zijn voorzien van Euro6 motoren. 

  • Wagenpark hormes

De bouwmaterialenhandel fungeert traditioneel als trechter in de goederenstroom naar de bouwplaats. Met een slimme planning van de logistiek en het combineren van producten door Hormes zorgt voor minder vrachtbewegingen naar de bouwplaats. Als we dan just-in-time op het werk komen, doen we dat natuurlijk zo milieuvriendelijk mogelijk.

Stikstofarm wagenpark

Wij bezorgen (bouw)materialen, tegels en keukens met een van onze vier vrachtwagens. Al onze vrachtwagens zijn voorzien van Euro6 motoren. Van iedere vrachtwagen zijn de documenten te downloaden mocht je deze nodig hebben voor een depositieberekening of vergunning. Gegevens uit deze documenten zijn nodig bij het berekenen van de emissie. 

Downloads certificaten (van links naar rechts)

  1. DAF CF410 FT
  2. DAF LF230FA
  3. IVECO (rood) 50C18
  4. IVECO (groen) 70C18

Wagenpark Hormes Bouwmaterialen

2 DAF Trucks 

De twee DAF trucks van Hormes zijn voorzien van de nieuwe Paccar PX-7 motoren (Euro6). Deze trucks worden over het algemeen ingezet bij grote leveringen of zware materialen. De DAF's maken gebruik van de bewezen Paccar-technologie, dat bestaat uit een Diesel Particulate Filter (DPC, roetfilter) en een Selective Catalytlc Reducer (SCR, selectieve katalysator) met AdBlue inspuiting. Het gaat om een complete nabehandelingssysteem die zorgt voor wel 80% vermindering van de uitstoot (NOx).Tenslotte beschikken ze over een turbo met een geavanceerde regeling die voor maximale efficiency zorgt. 

Twee Iveco New Daily Trucks

Schone en stille voertuigen zijn de ideale oplossing voor stedelijke gebieden met lage-emissiezones! Deze twee Iveco trucks van Hormes beschikken over een 2,3-liter F1A-motor met lagedruk-EGR. Net zoals de DAF trucks beschikken beide Iveco trucks over de SCR-technologie. Deze motor is getest en voldoet aan de strenge regelgeving die vanaf 2020 ingaat! De turbo met variabele geometrie garandeert een efficiënter gebruik van de motor. 

Berekenen emissie belangrijk bij vergunningverlening

Om de concentratie te bepalen is het belangrijk om te weten hoeveel stikstofoxiden en ammoniak er in de lucht komt. De uitstoot van deze stoffen heet ook wel emissie. De stikstofoxiden en ammoniak in de lucht komen uiteindelijk weer op de grond terecht. Dit heet stikstofdepositie. Met de AERIUS Calculator van het RIVM kan de uitstoot van stikstof en de neerslag daarvan op Natura 2000-gebieden worden berekend. Je voert allerlei informatie in en via het online-rekenprogramma wordt de neerslag van stikstof in kaart gebracht. Op basis van de uitkomst bepaalt de initiatiefnemer of een (natuur) vergunning nodig is.

Vragen of meer informatie?


Hormes Bouwmaterialen 3 min. 13 januari 2020

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..