024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Al 64 jaar! klant voor het leven.

Hormes Bouwmaterialen 2 min. 9 maart 2020

"We haalden de bouwmaterialen met de handkar”, vertelt Antoon van Swam. Als jongen van 13 jaar liep hij vanuit de wijk Neerbosch (Nijmegen) naar Wijchen om bij Hormes stenen te kopen. “Tja, zo ging dat vroeger. Mijn vader had een aannemersbedrijf en als kind hielp je al op jonge leeftijd mee.

In en om huis, maar ook in het bedrijf. Ik kan me nog herinneren dat we met paard en wagen naar de haven van Nijmegen gingen. Dan kwam er een schip met stenen binnen en die losten we met de hand. Telkens 27 stenen tegelijk van het schip op de wagen. Daar werd je sterk van. Die spierballen kwamen weer van pas als je een handkar vol stenen de heuvel op moest duwen naar een karwei in Berg en Dal.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

  • Antoon 13 jaar op de Timmerschool
  • Opzichter Antoon op een nieuwbouw in Nijmegen 1995

64 jaar flexibel

Antoon deed zijn eerste aankopen bij opa Hormes (Tweede generatie Hormes) op de Passeweg. “Door de jaren heen is er natuurlijk veel veranderd. Paard en wagen werden vervangen door Amerikaanse vrachtwagens: GMC’s en Reo’s. Mooie wagens waren dat. ”Ik heb met drie van de vier de generaties Hormes zaken gedaan! Wat gelijk bleef, ondanks de groei en de veranderende tijdsgeest, is volgens Antoon de klantgerichtheid van Hormes. “Misschien komt het omdat ik al 64 jaar klant ben, maar de jongens van Hormes zetten graag een stapje extra voor me. Bijvoorbeeld wanneer ik aan de late kant bestel, dan stellen ze alles in het werk om toch op tijd te leveren. Of als ik een levering voor de middag heb gepland maar zie aankomen dat de bouwvakkers zo hard werken dat de materialen toch al in de ochtend nodig zijn. Dan levert Hormes twee uurtjes eerder. Andersom probeer ik ook flexibel te zijn, je moet elkaar toch een beetje helpen, niet waar?”

Samen met mijn vader haalde ik in 1956 de bouwmaterialen met de handkar bij Hormes in Wijchen”

 

Hormes maakt kiezen makkelijk

Ook voor advies klopt Antoon aan bij Hormes. “De ontwikkelingen gaan zo hard, dan is het prettig dat ik even kan overleggen welke dakpan, goot of isolatiemateriaal het beste past bij een klus. De jongens van Hormes hebben veel verstand van zaken, dus daar durf ik wel op te vertrouwen. Het begint natuurlijk bij goede kwaliteit, maar meteen daarna komt een scherpe prijs. Hormes koopt slim in en kan mooie prijzen hanteren. Dat maakt het nog makkelijker om voor Hormes te kiezen.”

Antoon van Swam 2020

 

Hospice Wijchen

Op de vraag welk project Antoon is bijgebleven, noemt hij de bouw van het Hospice in Wijchen in 2014. De bouw werd bekostigd door donateurs en zo veel mogelijk gerealiseerd door vrijwilligers. “We hebben het Hospice gerealiseerd met een mooie club mensen. Houle Hormes (vierde generatie) was ook vaak op de bouwplaats en Hormes leverde een groot deel van de bouwmaterialen. Houle had maximale kortingen bedongen bij de leveranciers en leverde dat 1-op-1 door. Zo hadden we goede materialen tegen absolute bodemprijzen.”

De bouw van het Hospice in Wijchen kan ik mij nog goed herinneren. Samen met een mooie club mensen en Hormes Bouwmaterialen hebben we dit mooie project gerealiseerd!"

 

Bouwen houdt je jong

Inmiddels is Antoon met pensioen, maar achter de geraniums zitten daar wil hij niets van weten. “De bouw zit in mijn bloed, dus ik werk nog volop. Natuurlijk niet meer van die lange dagen als vroeger, maar ik begeleid nog regelmatig een project. Als hobby. Van stilzitten word je oud, dus ik zorg ervoor dat ik bezig blijf. Ik overlijd liever op een karweitje, dan thuis in een stoel"

Zit bouwen ook in jouw bloed?

Hormes maakt het makkelijk met de Hormes Klantkaart en beloont trouwe klanten met gemak en service! Ontdek zelf alle voordelen en word ook een leven lang klant.  

Ontdek de Hormes Klantkaart


Hormes Bouwmaterialen 2 min. 9 maart 2020

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..