024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Weber Vloeibare Zandcement

Hormes Bouwmaterialen 5 min. 21 oktober 2021

Gieten in plaats van smeren: geen zwaar werk meer en afreien kan je achterwege laten. De Weber Vloeibare Zandcement is makkelijk te verwerken, snel en licht te mengen. Dat levert 30 % tijdwinst op ten opzichte van een normale zandcement dekvloer.  

  • Weber vloerbare zandcement

Weber Vloeibare Zandcement® 

Deze vloeibare zandcement van Weber is een cementgebonden gietvloermortel toe te passen als hechtende dekvloer op betonnen, steenachtige en cementgebonden ondergronden. Een alternatief op de cementdekvloer. Met deze vloeibare zandcement kan een laagdikte van 3 tot 10 cm worden aangebracht. Het product is te combineren met stalen bewapeningsnetten als niet-hechtend of zwevend vloersysteem maar ook in combinatie met zwaluwstaartplaten. De vloer kan uiteindelijk worden afgewerkt met alle soorten vloerbekleding. Tevens kan deze worden gecombineerd met vloerverwarming. Let hierbij goed op voldoende dekking op de vloerverwarmingsleidingen. 

Weber Vloeibare Zandcement: zak 20 KG

Voorbereiding 

Zorg voor je begint altijd voor een schone en droge ondergrond. Haal loszittende delen weg en controleer of alle openingen goed dicht zijn. Ter voorkoming van uitdrogen sluit je alle ramen en deuren. 

Aanmaken van de mortel kan handmatig of met een betonmolen. Gebruik 2,8 liter schoon water per zak Weber Vloeibare cement. Doe het afgemeten water in een hoge kuip of in de betonmolen en voeg daaraan de mortel toe. Meng met een handmenger ongeveer 2 minuten tot een homogene substantie ontstaat. Laat de betonmolen 3-4 minuten draaien om hetzelfde resultaat te bereiken. Bij handmatig mengen dien je de substantie na 1 minuut nog even na te mengen.

Verwerken vloeibare zandcement van Weber

Let erop dat de mortel binnen 30-45 minuten verwerkt en afgewerkt dient te worden! Het verwerken kan tussen de 5-25 graden  Misschien overbodig te melden, maar begin in de verste hoek en werk naar de uitgang toe. Giet de aangemaakte substantie over de vloer, deze is zelf nivellerend met behulp van een drijfrei of vloertrekker. Het zgn. dobberen van de vloer dient zowel in de breedte als de lengte te gebeuren. En maak de vloer in één keer af.   

Afwerking

Ventileer de ruimte goed nadat de vloer is aangebracht. Na ongeveer 1-2 dagen is de vloer beloopbaar (afhankelijk van factoren zoals temperatuur en laagdikte) en na 3-6 weken af te werken met een bekleding zoals laminaat, PVC, tegels, etc. Tegels kunnen zelfs al na ongeveer 4 dagen worden verlijmd. Indicatie droogtijd van de vloer is ongeveer 1 cm per week. 

Koop in onze bouwmarkt


Hormes Bouwmaterialen 5 min. 21 oktober 2021

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..