024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

ONZE MAKKELIJK MAKER...TED

Hormes Bouwmaterialen 3 min 1 september 2021

Wie zijn de mensen bij Hormes en wie doet wat? "Maak het makkelijk met..." is een rubriek om de mensen van het Hormes team beter te leren kennen. Wel zo makkelijk!

  • 1630309873TED close upe

Ted Renkens, Commercieel Manager
Met ruim 21 jaar bij Hormes op de teller is Ted voor vele klanten een vertrouwd gezicht. Door de jaren heen kreeg hij steeds meer managementtaken, maar hij beleeft ook nog altijd veel plezier aan het contact met klanten.

Al 33 jaar tussen de bouwmaterialen
Als scholier verdiende Ted een centje bij in een doe-het-zelfzaak. Zo maakte hij op zijn 14e al kennis met de wereld van bouwmaterialen. Na een korte onderbreking voor de militaire dienstplicht, pakte hij daarna de draad weer op bij Big Boss Bouwmarkt Nijmegen & Druten. Al snel volgde de overstap naar de bouwmarkt van Hormes. Daar adviseerde hij klanten en deed hij in rap tempo kennis van bouwmaterialen op. Na een jaar kreeg hij de kans om op kantoor aan de slag te gaan, als commercieel medewerker binnendienst. Een nieuwe uitdaging waar hij vol enthousiasme aan begon.

Een leven lang leren
 “Toen ik overstapte van de bouwmarkt naar de binnendienst, ben ik meteen een CTB-opleiding ernaast gaan doen bij de Hibin. Daar kwamen onderwerpen als bouwkunde, materiaalkennis en commerciële vaardigheden aan bod. Later kwamen daar management trainingen bij. In mijn werk is het heel belangrijk dat je bijblijft, er zijn volop innovaties waar je klanten over moet kunnen adviseren. Wij hebben een breed én diep assortiment en klanten verwachten dat wij kunnen adviseren over welke materialen je in welke situatie het beste kunt gebruiken. Productkennis vergaren en voeling houden met wat er speelt in de markt zijn daarbij essentieel.”

Klanten en collega’s
“Wat ik heel leuk vind aan mijn werk, is dat ik nog steeds dagelijks klanten spreek. Dat zijn deels klanten waarmee ik al jaren oploop en voor wie ik het vaste aanspreekpunt ben. Als leidinggevende vind ik het belangrijk dat ik weet wat er speelt. En dat gaat automatisch als je zelf blijft meedraaien in het team.” Dat team heeft zich de afgelopen jaren gestaag uitgebreid. Ted stuurt de teamleiders aan die de dagelijkse gang van zaken coördineren op de bouwmarkt en de afdeling bouwmaterialen. Daarnaast werkt hij nauw samen met de binnendienst medewerkers. “We vormen een leuke club van 5 mannen die ongeveer even oud zijn en hard werken combineren met gezellige collegialiteit.

Mensen en materialen
Een breed takenpakket vraagt om een breed pakket aan kennis en vaardigheden. Uiteraard heeft Ted veel productkennis nodig om zijn adviserende rol in bouwmaterialen te kunnen uitvoeren. Maar ook mensenkennis is belangrijk. “Als leidinggevende moet je goed met mensen overweg kunnen. Dat heb ik al doende en door managementtrainingen geleerd. Ik vind het heel interessant om uit te knobbelen waar iemand goed in is en welke eigenschappen sterk aanwezig zijn. Iedereen heeft zo zijn sterke kanten en dingen waar hij zich minder thuis in voelt. Het is leuk om de taken zo te verdelen dat alle teamleden goed tot hun recht komen.”

Welke uitdagingen spelen er bij Hormes?
“Er zijn nog volop uitdagingen! Het realiseren van een nieuwe houtloods, de bouw van een nieuwe showroom decoratief waar we onder andere deuren, schuifdeursystemen en diverse soorten vloeren gaan presenteren. Ook kunststof kozijnen en de zonweringen zijn daar straks te zien. En digitalisering wordt ook steeds belangrijker. We werken aan een nieuw computersysteem en de optie voor online bestellen, zo maken we het klanten weer een beetje makkelijker.”

Je werkt al lange tijd bij Hormes, welke gebeurtenissen hebben veel indruk gemaakt?
“Ontelbaar veel momenten. Het komen en gaan van collega’s. Het overlijden van Frans Hormes vorig jaar en mijn oude baas Jan Hormes begin dit jaar. De verbouwing van de bouwmarkt in coronatijd. Het uitbreiden en vernieuwen van het kantoorpand rond 2004. De groei van het bedrijf door de jaren heen. Te veel om op te noemen eigenlijk!”

Ongeduldige klusser
“Of ik zelf een beetje handig ben? Nou ja, een beetje denk ik. Ik heb zelf een overkapping gebouwd en ook de verbouwing van de zolder deed ik zelf. Plafond erin, wanden zetten en stucen. Maar ik doe dat wel samen met mijn schoonvader. Ik ben namelijk een ongeduldige klusser en hij zorgt ervoor dat het klussen in het juiste tempo gebeurt. Als er een klus moet gebeuren in huis, dan doe ik het, maar ik ben zeker geen hobbyklusser.”

Fietsen, voetballen en gezinsleven
Ontspannen na een drukke werkweek lukt prima op de fiets. Ted gebruikt de zondagochtend om lekker wat kilometers weg te trappen. Bij mooi  weer op de racefiets, bij matig weer op de mountainbike. De rest van het weekend staat in het teken van het gezinsleven met twee kinderen en de nieuwe puppy als kersvers gezinslid. En op donderdagavond trapt Ted een balletje bij de plaatselijke voetbalclub. “Lekker
om het voetballen erin te houden en natuurlijk is de derde helft daarbij niet onbelangrijk.” 

Wat is het geheim van Hormes als fijne werkgever?
“Bij Hormes krijg je alle kansen om jezelf te ontwikkelen en te groeien. Er is volop ruimte om je te verdiepen of door te groeien en te leren. Ik ben daar zelf een mooi voorbeeld van. Daarnaast is het prettig dat je veel zelfstandig mag beslissen. Als je met je boerenverstand kunt beredeneren dat iets een goede beslissing is, dan is mag je de knoop zelf doorhakken. Dat werkt snel en prettig. Mensen hoeven niet voor elk wissewasje toestemming te vragen maar kunnen gewoon vanuit ‘hart voor de zaak’ zelf een besluit nemen.”

Werken bij Hormes
Houd je net als Ted van samenwerken in een betrokken team en zou je graag bij Hormes willen werken? Bekijk onze vacatures dan eens.


Hormes Bouwmaterialen 3 min 1 september 2021

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..