024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Veelzijdig keramisch hout

Hormes In Huis 2 min. 6 december 2021

Hout en keramiek worden al heel lang gebruikt als vloerafwerking, Hout is kostbaar geworden en parket of houten vloerdelen zijn niet meer innovatief. Fabrikanten van tegels zitten gelukkig niet stil met het ontwikkelen van nieuwe tegels. Vandaag de dag zijn we op een hoogtepunt in de ontwikkeling van keramische tegels. Houtlook tegels zijn natuurlijk al langer verkrijgbaar. Maar de nieuwste technieken zorgen ervoor dat meer mogelijk is om zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid te komen. Denk aan grotere formaten, natuurlijkere kleuren, authentieke uitstralingen en "geleefde" oppervlakten.

 

 • Warmte van een houten vloer zonder onderhoud  houtlook - AM KUNI 1_edited
 • Houtlook past helemaal in een industiele stijl houtlook AM KUNI 4_edited

Natuurgetrouwe houtlooktegels

Doordat de techniek en de productiemogelijkheden een vlucht hebben genomen bij de fabrikanten zijn de mogelijkheden eindeloos geworden om een natuurgetrouwe houtlooktegel te produceren. Denk aan vloertegels met realistische en natuurlijke houtkleuren en onregelmatigheden zoals noesten en nerven. Alles is mogelijk, tot in de kleinste details.

Verschillende formaten vloertegels: traditioneel tot visgraat

Doordat de tegels het formaat krijgen van een traditionele parketstrook is de gelijkenis nog groter. Houtlook tegels zijn diverse formaten leverbaar. Maar wat dacht je van het formaat 15x60cm. Dat formaat is heel geschikt voor het exclusieve visgraat patroon.

Keramisch hout is ook voor buiten geschikt

Wil je houtlook vloertegels ook buitenshuis gebruiken voor bijvoorbeeld je veranda of tuinkamer? Ook dat is mogelijk! Vrijwel alle houtlook vloertegels zijn vorstvrij en in sommige series in een 2cm dikke buitenvariant te verkrijgen.
Welke sfeer en uitstraling je ook zoekt? Voor iedere sfeer is er wel een tegel te vinden. Van warme luxe houtlook tot een robuuste geleefd eikenhout uiterlijk? 

Tegels zijn een duurzame keuze

Duurzaamheid staat bij Hormes en bij de tegelfabrikanten hoog in het vaandel. Een mooi voorbeeld is “cradle to cradle”. Veel fabrikanten gebruiken het afval uit de productie van tegels weer als grondstof voor productie van nieuwe tegels. Zelfs het water wat bij de productie van tegels wordt gebruikt wordt 100% hergebruikt. Een inspirerend voorbeeld van recycling van afval tot een nieuw product. Tegelproducenten halen hun grondstoffen uit de regio en bij de productie wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van groene energie. 

Tegels gaan lang mee, zijn sterk en zijn een uitstekende warmtegeleider. De beste keuze voor energiezuinige vloerverwarming. 

Wat zijn de voordelen van keramische houtlooktegels?

 1. Onderhoudsvrij en makkelijk schoon te houden
 2. Waterdicht
 3. Vormvast
 4. Kleurecht en UV-bestendig
 5. Krasbestendig
 6. Hygiënisch 
 7. Uitstekende warmte geleider voor vloerverwarming

Schoonmaaktip! Gebruik nooit een allesreiniger op een tegelvloer, dit laat alleen maar vette sporen achter. Gebruik liever een speciale tegelreiniger (bijvoorbeeld Moeller P315) of schoonmaakazijn. 
 

Houtlook tegels kopen?

Ben je op zoek naar een mooie houtlooktegel voor je badkamer of tegels voor je nieuwe visgraatvloer in de woonkamer of onder je veranda buiten? Bij Hormes Tegels & Keukens hebben we heel veel verschillende soorten houtlooktegels in onze showroom en op voorraad in onze cash & carry. Maak nu een afspraak voor een bezoek aan onze showroom - 024 642 51 44

 

Bezoek de showroom


Hormes In Huis 2 min. 6 december 2021

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..