024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Orderportefeuilles bouw boven de tien maanden werk

Hormes Bouwmaterialen 2 min. 2 juli 2018

De orderportefeuille voor de totale bouw is in mei gestegen en komt uit op 10,1 maanden werk.Het is voor het eerst sinds de start van de meting dat de gemiddelde werkvoorraad in de bouw boven de tien maanden werk uitkomt!

In de burgerlijke- en utiliteitsbouw steeg de orderportefeuilles met drie tiende maand en kwam uit op 11 maanden werk. Voor woningbouwbedrijven steeg de gemiddelde orderportefeuille met drie tiende maand en kwam uit op 11,2 maanden.

  • Bouw huis

Alle takken gestegen

Bij de utiliteitsbouw steeg de orderportefeuille zelfs met vier tiende maand naar 10,8 maanden werk. Bij de grond-, water- en wegenbouw (gww) komt de gemiddelde werkvoorraad uit op 7,5 maanden werk, een stijging van twee tiende ten opzichte van april. Voor grond- en waterbouwbedrijven stegen de orderportefeuille in mei met vier tiende maand tot 8,6 maanden werk, terwijl de werkvoorraad bij de wegenbouw met één tiende is gestegen naar 6,5 maanden werk.

Nog steeds een personeelstekort

De helft van de bouwbedrijven gaf aan stagnatie in onderhanden werk te ondervinden. Voor deze bedrijven waren problemen in de personeelsvoorziening nog steeds de belangrijkste oorzaak voor stagnatie. Dit gold zowel voor de b&u als de gww. Bij drie op de tien bedrijven nam de productie in de afgelopen drie maanden toe. Vier op de tien bedrijven beoordelen hun huidige orderpositie als groot en vijf van de tien als normaal. Van de bouwbedrijven verwacht drie op de tien in de komende drie maanden personeel aan te nemen. Zeven op de tien bedrijven verwachten dat hun prijzen zullen stijgen, terwijl de overige bedrijven geen verandering in prijzen voorziet. Dit blijkt uit de conjunctuurmeting in de bouwnijverheid van juni 2018 van het Economisch Instituut voor de Bouw

Neem contact op


Hormes Bouwmaterialen 2 min. 2 juli 2018

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..