024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Isoleren, nuttig en noodzakelijk

Hormes Bouwmaterialen 1 min. 8 januari 2019

De energietransitie is een vraagstuk voor iedere woningbezitter. Uiteindelijk moeten we allemaal van het gas af en onze huizen moeten energiezuiniger worden. Hoe ga jij ermee om? Wij adviseren de klus stap voor stap aan te pakken. 

  • Isoleren muur

Stap 1: isolatie 

Een energiezuinig en aardgasvrij huis begint bij het isoleren van de woning. Controleer dus als eerste of de muren, de vloer en het dak geïsoleerd zijn. Woningisolatie is relatief makkelijk en goedkoop te realiseren, zorgt voor een prettig binnenklimaat en maakt je huis direct energiezuiniger. 

Muur: meer comfort 

Geïsoleerde gevels (buitenmuren) voelen veel minder koud aan en verhogen daardoor het wooncomfort. Muren zijn makkelijk van binnenuit te isoleren en je verdient de investering snel terug dankzij lagere energiekosten. Er zijn verschillende producten op de markt, voor iedere muur is er een oplossing.

Dak: minder stookkosten 

Veel warmte in huis gaat via het dak verloren. Zonde, want daarmee verlies je jaarlijks honderden euro’s. Isoleren dus! Wat je nodig hebt, hangt af van de samenstelling van het dak. Zit er folie onder of een ander vochtwerend materiaal? Dan heb je ook een klimaatfolie nodig. Is het een schuin dak met dakpannen zonder folie? Dan kun je de binnenkant direct isoleren. Onderzoek vooraf wat er op het dak ligt en laat je vooral goed adviseren.

Vloer: warme voeten, minder tocht 

Trekt de vloer koud op en heb je daardoor last van koude voeten? Vloerisolatie geeft naast energiebesparing een enorme comfortverbetering. Een ander voordeel is dat vocht en schimmels tot het verleden behoren. De vloer isoleren hoeft niet heel ingrijpend te zijn. Laat je adviseren over welke vloerisolatie geschikt is voor jouw woning en laat uitrekenen hoeveel isolatiemateriaal je nodig hebt. Heb je over? Dan neemt Hormes Bouwmaterialen in de meeste gevallen de materialen gewoon weer terug.

Voordelen van isoleren    

  • Meer comfort in huis    
  • Eerste stap in de energietransitie     
  • Besparen op de energiekosten     
  • Waardestijging van de woning     
  • Vocht en schimmels zijn verleden tijd     
  • CO2-uitstoot verminderen 

Vandaag nog beginnen met isoleren? 

Wij zijn jouw partner om de klus makkelijk te maken. Professionele materialen, advies van vakkundige medewerkers en ruim 95 jaar ervaring. Als leverancier van bouw- en isolatiematerialen adviseren wij in oplossingen voor dak-, muur- en/of vloerisolatie.    

Advies nodig? Maak een afspraak


Hormes Bouwmaterialen 1 min. 8 januari 2019

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..