024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

4 vragen over het Solatube® daglichtsysteem

Hormes Bouwmaterialen 5 min. 25 oktober 2018

Het Solatube® daglichtsysteem haalt daglicht binnen op plekken waar het donker is. De producten bieden oplossingen voor verschillende daglichtvraagstukken. Het Solatube systeem is bij uitstek geschikt voor verduurzaming. De besparing op de elektriciteit voor verlichting en klimaatbeheersing zijn aanzienlijk wanneer Solatube® daglichtsystemen zijn geïnstalleerd. Je doet immers geen lamp meer aan overdag.

Wij hebben 4 vragen (met de antwoorden) voor je op een rij gezet!

  • Solatube

1. Waar kan het Solatube daglichtsysteem geplaatst worden?

Het Solatube® daglichtsysteem brengt nagenoeg overal daglicht. In situaties zoals badkamers, woonkamers, keukens en zelfs kelders. Maar wat denk je van daglicht in een kantooromgeving. Wist je dat daglicht het concentratievermogen verhoogt en het ziekteverzuim daalt als men voldoende daglicht ervaart. De Solatube oplossingen zijn dus ook geschikt voor de utiliteitsbouw zoals bedrijfshallen, kantoren, ziekenhuizen, scholen en winkelcentra.  

            

2. Kan Solatube door ieder dak geplaatst worden?

De Solatube® kan bijna in alle daken ingebouwd worden. Door plat en hellend dak, maar ook door onder andere rieten kappen, golfplaten daken, sandwichpanelen, sneldakpannen, sheddaken en meer.

3. Kan het Solatube daglichtsysteem bochten maken?

JA! Hier zijn speciale 0 tot 90 graden bochten voor verkrijgbaar. Met een reflectiewaarde van 99,7% transporteert de lichtbuis het licht zowel horizontaal als verticaal naar iedere gewenste ruimte!

4. Is het daglichtsysteem te combineren met kunstverlichting?

JA! Alle type Solatubes® zijn te combineren met de TechLED. Deze lamp combineert helder daglicht met duurzame leds. Het TechLED-systeem kan zelfs gebruik maken van een sensor om de hoeveelheid licht precies op de behoefte af te stemmen. De sensor meet zowel de daglichtintensiteit als beweging. Daarnaast is er voor elke diameter een verlichtingsarmatuur leverbaar met GU10 fitting, geschikt voor ledlampen tot 20 Watt.

Workshop daglicht

Meer weten over de daglichtoplossingen met het Solatube® daglichtsysteem? Kom naar de Workshop Daglicht op 20 november aanstaande.

Meer over de workshop


Hormes Bouwmaterialen 5 min. 25 oktober 2018

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..