024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Dakdoorvoerpan 125 mm

Hormes Bouwmaterialen 2 min 14 februari 2022

Nieuw | Dakdoorvoerpan 125 mm

Wienerberger introduceert de nieuwe keramische dakdoorvoerpan 125 mm. Door de sterk verlaagde drukweerstand is dit nieuwe model bij uitstek geschikt voor de mechanische afvoer van lucht via het dak. De doorvoerpan zorgt voor een water- en luchtdichte aansluiting en is toepasbaar in combinatie met een groot aantal panmodellen van Wienerberger.

  • Keramische doorvoerpan 125 mm met aansluitmodule

Groeiende behoefte aan goede ventilatie

De nieuwe keramische dakdoorvoerpan is een verbetering van het oude model. In de nieuwe doorvoerpan zijn het rooster en de kap vergroot. Hierdoor slaat er nauwelijks lucht meer terug in de pijp en is de ventilatiecapaciteit optimaal. De doorvoerpan heeft een lage eigen weerstand van 7,6 Pa bij een debiet van 248,3 m3/h en is geschikt voor alle voorzieningen voor mechanische ventilatie, ook voor rioolontspanning en de aansluitingen van een wasdroger en afzuigkap. Met de innovatie speelt Wienerberger in op de veranderde regelgeving uit het Bouwbesluit en de groeiende behoefte aan goede ventilatie.

De doorvoerpan is via de bouwmaterialenhandel leverbaar voor de Wienerberger-panmodellen Alegra 10, Alegra 12, Datura, Madura, MaduraMax, Modula, Oude Holle Sinus, OVH Klassiek, OVH Vario, VHV Klassiek en VHV Vario. De doorvoerpan is in alle dakpankleuren leverbaar, wat zorgt voor een uniform en kleurvast geheel binnen het totale dakvlak.

Keramische dakdoorvoerpan 125 mm met aansluitmodule
Keramische dakdoorvoerpan 125mm met aansluitmodule

Eenvoudig, snel en veilig te monteren

De keramische dakdoorvoerpan 125 mm wordt compleet geleverd met keramische kap, slang, adapter en grondplaat met montagebuis in een stevige kartonnen doos, inclusief instructie voor de montage. Productmanager Dak Geert Kamps: "Het nieuwe model is eenvoudig, snel en veilig te monteren dankzij de op elkaar afgestemde systeemcomponenten. Doordat de flens in de montagebuis is geïntegreerd, kan de dakdekker de doorvoerpan perfect water- en luchtdicht op de dakplaat schroeven of lijmen. De keramische kap kan met de klikfunctie adapter in één keer in de montagebuis worden vastgeklikt. De ovale vorm van de buis zorgt voor een goede afvoer van neerslag, waardoor er geen vervuiling achterblijft. Met de nieuwe doorvoerpan bieden we een prachtige keramische en gebruiksvriendelijke oplossing voor een functionele vraag vanuit de markt.”

Vragen of meer informatie?


Hormes Bouwmaterialen 2 min 14 februari 2022

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..