024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Goed gereedschap is het halve werk

Een strakke tegelvloer of -wand start met het kiezen van de juiste tegellijm, kleur van het voegmiddel en de juiste gereedschappen.

Tegellijm

Voor iedere tegelklus bestaat de meest geschikte tegellijm. Wij kennen een breed assortiment tegellijm van Schönox. In het tegellijmassortiment maken wij onderscheid in poeder- of.pastavorm ieder met specifieke eigenschappen.

Eigenschappen van poederlijm en pastalijm 

Over het algemeen wordt poederlijm gebruikt voor vloertegels, maar kan ook gebruikt worden voor wandtegels. Lijm in poedervorm wordt met water aangemaakt en is voor vrijwel iedere ondergrond te gebruiken. Wandtegels zijn daarentegen ook te bevestigen met een pastalijm. Pastalijm is direct klaar voor gebruik. Omdat pastalijm aan de lucht droogt en minder druk aan kan is deze lijm echter niet geschikt voor vloertegels. Allebei de soorten zijn geschikt voor het gebruik in vochtige ruimtes, zoals de badkamer.

Het is altijd belangrijk de instructies op de verpakkingen goed te volgen. Houdt rekening met de verwerkingstijd van poederlijm, want deze lijm droogt snel uit. Met kant-en-klare pastalijm kan je direct starten met het betegelen en voordeel van deze lijm is dat deze langer flexibel blijft wat de verwerkingstijd verruimt.

Voegmortels 

Onze vakkundige medewerkers adviseren je graag over welke kleur voeg en welk type voegmiddel je het beste gebruiken voor het tegelwerk. In de showroom hebben wij verschillende stalen voegkleur waarmee je de gewenste kleur kunt bepalen. 

 

Cero Levelling systeem

Vlakke tegeloppervlakken maak je makkelijk met het Cero Levelling systeem. Wist je dat dit nog geen € 3 per vierkante meter extra kost? (bij tegelformaat 60x60cm). Een absoluut vlak tegeloppervlak zonder hoogteverschillen van onderlinge tegels: door dit slimme systeem met afstandhouders en wiggen. Binnenkort beginnen aan een tegelklus? Vraag ook naar het Cero Levelling systeem.

Gereedschappen en andere tegeltoebehoren

Zonder het juiste gereedschap kom je nergens. Uiteraard hebben wij alles in ons assortiment voor het betegelen en afwerken van de perfecte vloer of wand. 

  • Voegkruisjes
  • Lijmspanen
  • Voorbereidende voorstrijk middelen
  • Tegelsnijders
  • Siliconenkitten (op kleur)
  • Hoekprofielen
  • Troffels
  • Inwasgereedschap
  • Waterpas

Bezoek voor alle materialen en gereedschappen de Hormes Bouwmarkt

 

Bezoek ook de bouwmarkt


Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..