024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Wanneer gebruik je een mondkapje in de bouw?

Hormes Bouwmaterialen 2 min. 15 oktober 2020

Het advies van de overheid is om een mondkapje te dragen in publieke ruimtes. Bouwend Nederland geeft een advies wat dat betekent voor de bouw. Wanneer gebruik je een mondkapje en wanneer adembescherming (tegen stof)? Bouwend Nederland zocht het uit en komt met een stroomschema waarin ze vier situaties onderscheiden. 

  • Adembescherming noodzakelijk

Mondkapjes gaan nooit vóór adembescherming

Bouwend Nederland: "Laten we bij het begin beginnen, je hebt mondmaskers en adembescherming. Mondmaskers zijn de niet-medische mondmaskers die we nu overal zien: de wegwerpmaskers en de wasbare maskers. Adembescherming is er in verschillende soorten: FFP-maskers, gelaatsmaskers en zogenaamde onafhankelijke adembescherming.

Uitganspunt is dus dat adembescherming altijd vóór gaat. Als voor je gezondheid adembescherming noodzakelijk is, dan gebruik je een mondmasker dat daar ook echt voor geschikt is. Maar wat moet je doen als je voor het werk adembescherming moet gebruiken en ook mondmaskers worden geadviseerd (in alle publieke binnenruimtes)?. Bouwend Nederland geeft aan om de volgende werkwijze aan te houden:

  • Bij het van en naar het werkgebied lopen gebruik je een niet-medisch mondmasker;
  • Voor de werkzaamheden zet je het werkgebied af;
  • Voor de taak gebruik je voorschreven adembescherming en niet het mondmasker.

Stroomschema: kies het juiste beschermingsmiddel

Stroomschema Bouwend Nederland Mondmasker of adembescherming

Mondkapjes dragen bij Hormes

Veiligheid en gezondheid staan bij ons voorop. Daarom draagt ons personeel vanaf vandaag ook mondkapjes. Kom jij naar Hormes voor een bezoek? Dan vinden wij het zeer prettig als ook jij een mondkapje draagt!

Heb je hulp nodig bij het maken van een keuze welk beschermingsmiddel geschikt is voor welke klus? Breng dan een bezoekje aan onze bouwmarkt. Wij geven je graag advies. 

Bezoek de bouwmarkt


Hormes Bouwmaterialen 2 min. 15 oktober 2020

Onze verhalen

Lees meer verhalen

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..