024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Tips voor zonwering

Hormes Bouwmarkt 1 min. 28 juni 2018

Op zonnige, tropische dagen zoals nu is het genieten, maar achter glas lopen temperaturen razendsnel op. Hoe zorg je voor een lekker koel huis? Hou de warmte buiten door het plaatsen van zonwering. Wist je dat voor elk budget verschillende mogelijkheden zijn? Bij Hormes kunnen wij alles leveren op het gebied van zonwering. Van knikarm- en uitvalschermen, tot rolluiken, screens en markiezen.

  • Zonnescherm

Zonwering soorten

Om de zon uit huis te weren kies je bijvoorbeeld voor een knikarmscherm. Voordeel is dat het recht onder liggende terras ook meteen van schaduw is voorzien. Een knikarmscherm kenmerkt zich door een vrije doorloop onder het scherm. Een uitvalscherm is een betaalbare en effectieve optie. Deze zonwering met variabele uitvalshoek zorgt niet alleen voor een aangenaam binnenklimaat, maar ook voor een verfraaiing van je woning. Het voordeel van een uitvalscherm is dat deze tot heel laag kan worden uitgerold.

Strak en doeltreffend is zonwering door het monteren van screens. De mogelijkheid om naar buiten te kijken blijft behouden, terwijl de inkijk van buitenaf sterk afneemt. Screens worden met name toegepast in situaties waar andere zonweringsystemen niet toepasbaar zijn of bij bewoners die vaak afwezig zijn. Een ander voordeel van screens is dat de wind niet veel schade kan aanrichten aan de zonwering zelf.

Omdat de zijkanten de laagstaande zon ook weren zijn markiezen zijn de meest effectieve vorm van zonwering! Met de doekkeuze van een markies kan je zowel een klassieke als een moderne uitstraling aan je woning geven.

Zonwering met meerdere functies

De meest veelzijdige zonwering dat bestaat is een rolluik. Doordat lamellen vanuit de kast voor het raamvenster zakken, ontstaat er een stilstaande luchtlaag tussen het rolluik en het raam. Dit zorgt ook nog eens voor een uitstekende koude-, warmte-, licht-, en geluidsisolatie. Daarnaast zijn rolluiken ook nog eens inkijk- en inbraakwerend. 

Meer weten over de mogelijkheden en prijzen?

Wij geven je graag advies.

 

Bezoek onze bouwmarkt


Hormes Bouwmarkt 1 min. 28 juni 2018

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..