024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Stijlvol wonen met prefab houtskeletbouw van ConstruQ

Hormes Bouwmaterialen 3 min. 11 januari 2021

Esther en Jan-Willem bouwden in 2020 hun droomhuis: een prefab houtskelet woning van ConstruQ Concept bouwen in jaren 30-stijl! Hormes Bouwmaterialen volgde de bouw en blikt met Esther terug op het bouwproces.

Zelf een huis bouwen, was dat een langgekoesterde wens?

“Nou nee”, lacht Esther. “Eigenlijk kwam dat toevallig op ons pad. We hebben meerdere huizen bekeken, maar konden niets vinden wat paste bij onze eisen en wensen. En toen liepen we tegen een kavel aan op een mooie plek in een fijne wijk.” Ze namen een optie op de grond en verdiepten zich in de te nemen stappen. Als eerste kozen Esther en Jan-Willem ervoor om Vissers Bouw in de arm te nemen. Aannemer Sjoerd Vissers maakte destijds ook de uitbouw van hun vorige woning.

De keuze was snel gemaakt toen wij alle de voordelen bij elkaar optelden. 

 

Fundering Construq Concept BouwenLevering onderverdieping Construq Concept BouwenLevering met kraan Construq Concept BouwenMontage wanden benedenverdieping Construq Concept bouwenBetonnen Verdiepingsvloer Construq Concept bouwenDetail Betonnen Verdiepingsvloer Construq Concept bouwenLevering met kraan tweede verdieping Construq Concept BouwenPrefab dakelementen Construq Concept BouwenPrefab dakkapel is voorgemonteerd Construq Concept BouwenJaren 30 prefab houtskelet bouw Construq Concept Bouwen

 

Prefab of traditioneel bouwen?

“We hebben eerst op een rijtje gezet wat we belangrijk vonden in ons nieuwe huis. Van aantal kamers tot duurzaamheid”, vertelt Esther. Samen met de aannemer bekeken ze meerdere opties voor nieuwbouw. Traditioneel bouwen bracht een aantal nadelen met zich mee, zoals het lange proces van tekenen en rekenen. Het stel wilde graag tempo maken, dus wees Sjoerd Vissers ze op het ConstruQ Concept Bouwen. Dit concept combineert de voordelen van prefab houtskeletbouw met de geluidsdichtheid van een betonnen verdiepingsvloer. Er zijn 10 standaard bouwtypes uitgedacht waarvan de variant ‘jaren 30 light’ perfect paste bij Esther en Jan-Willem. “We vinden de jaren 30-stijl heel mooi en waren onder de indruk van het ontwerp. De keuze was snel gemaakt toen wij alle de voordelen bij elkaar optelden. Een hoog bouwtempo, goede isolatiewaardes en de voordelen van de betonnen verdiepingsvloer. Maar ook de mogelijkheid om een vaste trap naar zolder toe te voegen. Daarnaast worden de tekeningen en vergunningsaanvraag voor je geregeld, dat scheelt tijd en geld.”

Prefab Houtskeletbouw en toch op maat!

Na de keuze voor ConstruQ, kon het echte werk beginnen. Esther en Jan-Willem zaten al snel bij Hormes Bouwmaterialen aan tafel. “Ted Renkens heeft ons geholpen met alle keuzes die op ons af kwamen. Ook hebben we nog een aantal aanpassingen gedaan om het huis helemaal naar wens te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld de kap een stukje laten oversteken voor een wat zachtere uitstraling en we hebben de achterkant meteen een stuk uitgebouwd.” De aanpassingen werden nog even met de architect doorgenomen en toen kon de vergunningsaanvraag naar de gemeente.

Keuzes, keuzes, keuzes maken

Nu de grote lijnen duidelijk waren, konden ze aan de slag met de detailkeuzes. Elektra, duurzaamheid, de keuken en badkamer, het metselwerk, de kozijnen en ga zo maar door. “Soms voelde het als een extra baan”, vertelt Esther. “Het is dan wel een prefab woning volgens een uitgewerkt concept, maar er blijven nog volop keuzes over. Wel leuk om mee bezig te zijn hoor! Gelukkig kregen we van Ted veel hulp en ontvingen wij adressen door waar we bepaalde zaken konden bekijken. Zoals het metselwerk en de voordeur. Want het is lastig kiezen vanaf een plaatje of een metertje stenen in de showroom. Wanneer je het bij een bestaande woning kunt bekijken, is het een stuk makkelijker.” Waar ze ook met plezier op terugkijken, is de afstemming tussen de aannemer en Hormes Bouwmaterialen. “Eigenlijk regelde Sjoerd alles met Ted en met de onderaannemers. Dat gaf ons veel rust.”

Duurzaamheid

Een nieuwe woning bouwen betekent tegenwoordig automatisch ook nadenken over duurzaamheid. Een hoofdstuk dat het stel serieus heeft opgepakt. Het huis is gasloos en wordt verwarmd door aardwarmte. De 36 zonnepanelen doen de rest. Houtskeletbouw staat bekend om de goede isolatiewaarden en het prettige binnenklimaat, Dat merken de bewoners ook! “Het is heel aangenaam binnen”, vertelt Esther. “Het voelt goed dat de zonnepanelen de energie opwekken die we nodig hebben.”

Het is natuurlijk bijzonder dat er in drie dagen tijd ineens heel huis staat. Daar hebben we wel veel aanspraak door gehad

 

Betrokken bij de bouw

Tijdens het bouwproces was het gezin regelmatig op de bouw te vinden. “Dat is het prettige van zelf een huis bouwen”, vertelt Esther. “Je kunt gewoon de bouwplaats op wanneer je wilt, dat zorgt voor extra betrokkenheid bij de bouw. Onze kinderen hebben daardoor heel geleidelijk de overstap kunnen maken naar hun nieuwe woonomgeving.” Ook de nieuwe buurtgenoten kwamen regelmatig even kijken. “Het is natuurlijk bijzonder dat er in drie dagen tijd ineens heel huis staat. Daar hebben we wel veel aanspraak door gehad”, lacht Esther. “Mensen die zich afvragen hoe dat nou zo snel kan allemaal.” Bij de oplevering heeft het stel een keuring laten doen door Vereniging Eigen Huis. “We hadden er al een goed gevoel bij. Het is extra leuk dat de expert meerdere keren een compliment maakte aan de aannemer over de kwaliteit en de afwerking van het huis.”

Bouwproces in beeld

Bekijk hier het hele bouwproces in 1 minuut!

Woongenot

Terugkijkend op het bouwproces zijn ze tevreden en zouden ze het een volgende keer precies weer zo aanpakken. “We zijn heel blij met de keuze voor ConstruQ Concept Bouw, Vissers Bouw en Hormes Bouwmaterialen. Het doorrekenen van onze aanpassingen had wellicht iets sneller gekund, maar dat is ook je eigen ongeduld. Op het moment dat je keuzes maakt, wil je eigenlijk een dag later alle consequenties doorgerekend zien. En dat gaat natuurlijk niet.” Al met al is het gezin goed geland op hun nieuwe stek en wonen ze met veel plezier in hun droomhuis. “Waar ik het meest van geniet? De ruimte in het huis op alle verdiepingen, het vele licht door de ramen, de mooie visgraatvloer, onze keuken met wooneiland en de mooie achterpui waardoor je de tuin in kunt kijken. Eigenlijk te veel om op te noemen. Oh ja, met die extra slaapkamer ben ik ook heel blij. Erg handig in deze tijden van thuiswerken!”

Meer weten over ConstruQ Concept bouwen?

Benieuwd naar ConstruQ Concept Bouwen en de 10 verschillende woningtypes? Klik door voor meer informatie of bel met Hormes Bouwmaterialen en vraag naar Ted Renkens.

Projectgegevens

Locatie Dreumel
Opdracht Esther en Jan-Willem
Ontwerp Construq Concept type 4
Uitwerking Hormes Bouwmaterialen BV
Bouwmaterialen Hormes Bouwmaterialen BV
Uitvoering Aannemersbedrijf Vissers Bouw BV uit Horssen
Oplevering september 2020

 

Ontdek Construq Concept Bouwen


Hormes Bouwmaterialen 3 min. 11 januari 2021

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..