024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Samen veilig doorwerken protocol

Hormes Bouwmaterialen 2 min. 30 maart 2020

Hoe werk je op een veilige manier door op de bouw in tijden van Corona? Werkgeversorganisaties, vakbonden en ministers van Binnenlandse Zaken en Infrastructuur hebben het protocol "veilig doorwerken op de bouwplaats" gepresenteerd. Dit protocol moet ervoor zorgen dat werken niet stil komen te vallen en dat medewerkers veilig en gezond kunnen doorwerken.

  • ZZP-bouwvakker

Protocol "veilig doorwerken op de bouwplaats" 

In het protocol staan een aantal gedragsregels en afspraken om zo veilig mogelijk door te werken. Zo moet op iedere bouwplaats een toezichthouder worden aangewezen die in de gaten houdt of medewerkers genoeg afstand houden en er bijvoorbeeld voldoende wordt schoongemaakt.

De belangrijkste regels zijn:

  1. ga zo veel mogelijk zelfstandig naar de bouwplaats/project 
  2. werk in kleine vaste teams op vaste locaties
  3. houdt 1,5 meter afstand (ook bij overleg, in contact met leveranciers en eten in een bouwkeet).

Voor werkzaamheden in huis is het belangrijk dat bewoners zoveel mogelijk in een andere ruimte verblijven, zij en de werknemers niet verkouden of ziek zijn en dat er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Renovaties in huizen waar mensen in wonen kunnen ook doorgaan, mits er voldoende afstand tot elkaar kan worden gehouden. Bewoners moeten, als dat mogelijk is, in een andere ruimte zijn.  

Veilig werken op de bouwplaats en in huis

Deze posters van Rijksoverheid geven de regels om veilig door te werken op de bouwplaats en in huis weer. 

  

Speciale helpdesk voor bouw en techniek

Heb je een vraag over veilig doorwerken tijdens de Coronacrisis? Dan kan je terecht bij een speciale helpdesk voor bouw en techniek. Niet alleen voor vragen kan je hier terecht. Als er sprake is van een situatie die niet opgelost wordt dan staat deze helpdesk voor je klaar. Maar ook als je een goed voorbeeld van veilig doorwerken wilt delen. Inspireer dan je collega vakmannen en deel het voorbeeld met deze helpdesk. 

Vragen of meer informatie?


Hormes Bouwmaterialen 2 min. 30 maart 2020