024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Maak het makkelijk met... Theo van der Biezen

Hormes Bouwmarkt 3 min. 4 januari 2021

Wie zijn de mensen bij Hormes en wie doet wat? "Maak het makkelijk met..." is een rubriek om de mensen van het Hormes team beter te leren kennen. Wel zo makkelijk! 

Theo van der Biezen startte in de zomer van 2020 bij Hormes. Als Teamleider Bouwmarkt is Theo verantwoordelijk voor tevreden klanten en blije medewerkers. Hij zorgt er ook voor dat het assortiment aansluit bij de wensen van de klant en dat de samenwerking met de expeditie soepel verloopt.

  • Theo van der Biezen web hoofdfoto

Detailhandel past goed bij Theo! In zijn carrière werkte hij eerder als filiaalmanager bij onder andere Boerenbond en Formido. Eventjes maakte hij een uitstapje naar de groothandel, maar dat klikte minder met zijn wens om de eindklant te helpen. “Werk is een belangrijk deel van je leven, dan kan je het maar beter naar je zin hebben. Hormes voelt voor mij als een warm bad, ik ga elke dag met plezier naar mijn werk”, vertelt Theo.

Je stuurt de bouwmarkt aan, hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Ik zorg ervoor dat er voldoende personeel is, stuur de mensen aan, zorg ervoor dat er op tijd besteld wordt en bewaak het assortiment. Ook heb ik veel contact met de binnendienst en de expeditie. De bouwmaterialen die klanten bij ons in de winkel uitzoeken, worden daar netjes ingeladen voor de klant of we bezorgen het op locatie.”

 Werk is een belangrijk deel van je leven, dan kan je het maar beter naar je zin hebben

 

Wat voor een leidinggevende ben jij?

“Ik ben echt een meewerkend voorman. Wanneer je zelf veel op de vloer bent, kun je mensen het makkelijkst aansturen en voeling houden met wat er speelt. We hebben op dit moment 12 medewerkers, aangevuld met een aantal stagiaires. Ik vind het belangrijk dat mijn mensen lekker in hun vel zitten, goed kunnen samenwerken en genoeg invloed hebben op hun taken. Als het personeel het goed naar de zin heeft en goed kan functioneren, dan heeft de klant daar ook voordeel van. Personeel blij, klant blij. Dus ik probeer ze veel verantwoordelijkheden te geven en goed te luisteren naar wat er leeft.”

Hoe bevalt de vernieuwde bouwmarkt?

“Toen ik begon, was de verbouwing van de bouwmarkt in volle gang. Door corona hebben we drukke maanden achter de rug, heel Nederland ging klussen. Dat heeft de verbouwing vertraagd, met als voordeel dat ik daardoor mijn stempel heb kunnen drukken op de plannen. Met het hele bouwmarktteam hebben we het plan bijgeschaafd en zijn we tot een indeling gekomen waarin we als team prettig kunnen werken en onze klanten goed kunnen bedienen.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Met mensen werken en de afwisseling tussen de taken die ik als teamleider heb en het adviseren van klanten in de winkel. Klanten die bij Hormes komen willen goed geadviseerd worden. Ze hebben zich vaak thuis al voorbereid en komen dan met gerichte vragen. Die klanten begeleiden in het aankoopproces geeft veel voldoening. Daar komt bij dat we veel terugkerende klanten hebben waar je door de tijd heen iets mee opbouwt. Dat maakt de contacten persoonlijker en zorgt ervoor dat je nog specifieker kunt adviseren omdat je weet met welke producten iemand graag werkt.”

Waar baal je wel eens van?

“De impact die corona op ons werk heeft. Iedereen is thuis aan het klussen geslagen en daardoor is het bovengemiddeld druk in de winkel. Heel fijn natuurlijk, maar door corona hebben we te maken met langere levertijden en dat is soms lastig. Gelukkig komt er in ons assortiment niet veel uit het buitenland, dat scheelt.“

Ben je zelf eigenlijk een beetje handig?

Theo mompelt iets over schilderen en laminaat leggen en daarmee lijkt de kous af. Maar tien minuten en flink wat ‘oh ja’s later, blijkt Theo toch een rasechte klusser te zijn. Hij renoveerde zijn woning en daarin maakte hij ook nog een zolder. Verder legde hij elektra aan, timmerde er plafonds in, realiseerde een aanbouw en installeerde zelf een inbouw zwembad in de tuin. “Tja, eigenlijk heb ik best veel zelf gedaan”, lacht Theo. “Maar ik ben wel geholpen door bevriende bouwvakkers hoor, daar heb ik veel van geleerd. Sommige dingen moet je door de vakman laten doen. Elektra zelf aanleggen is prima, maar ik laat een professional het controleren en aansluiten. Ook koperwerk en sanitair laat ik over aan de vakman.”

Waar ben je buiten werktijd te vinden?

“We zijn regelmatig een weekend in ons vakantiehuisje in Zeeland. Daar kunnen we heerlijk wandelen langs het strand of we fietsen een stuk. We maken daar ook altijd even tijd voor gezelligheid met vrienden en familie. Op de momenten dat we ons huisje verhuren, genieten we van onze eigen omgeving. Ik heb een flinke tuin waar ik graag in werk of juist even ontspan.”

Hoe is Hormes als werkgever?

“Ik krijg veel ruimte om de dingen op mijn manier te doen. Die vrijheid met bijbehorende verantwoordelijkheden is heel plezierig. De korte lijnen maken dat je snel tot een oplossing komt. Mijn vorige werkgever was een grote organisatie met 36 vestigingen, dan kon het soms lang duren voordat je iets voor elkaar had. Hier stel ik een vraag en kijken we meteen naar de mogelijkheden. De aanpassingen in de bouwmarkt zijn daar een mooi voorbeeld van. Iedereen heeft inbreng gehad en het resultaat is dan ook echt van ons samen.”

Werken bij Hormes

Houd je net als Theo van samenwerken in een betrokken team en zou je graag bij Hormes willen werken? Bekijk onze vacatures dan eens.

Bekijk onze vacatures


Hormes Bouwmarkt 3 min. 4 januari 2021

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..