024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Maak het makkelijk met... René Franssen

Hormes Bouwmaterialen 2 min. 10 mei 2019

Wie zijn de mensen bij Hormes en wie doet wat? "Maak het makkelijk met..." is een rubriek om de mensen van het Hormes team beter te leren kennen. Wel zo makkelijk!

René Franssen is 27 jaar geleden bij Hormes begonnen als chauffeur, doorgegroeid en nu werkzaam als planner en medewerker expeditie. René is onze steun en toeverlaat en iedere ochtend zodra hij de poort opent is hij weer vol energie!

  • Rene Franssen

“Al 30 jaar werk ik bij Hormes en ik maak mijn tijd hier vol hoor! Ik hoop zelfs dat ik nog langer dan mijn pensioengerechtigde leeftijd door kan en mag werken,” vertelt René vol trots. “In 1993 ben ik als chauffeur bij Hormes begonnen en niet veel mensen weten dat ik daarvoor metselaar was. Dat was echter niet mijn droombaan. Op de vrachtwagen, buitenland rijden, dat wel! Dat heb ik ook gedaan. Tot ik het beste van twee werelden samen trof. Werken op de vrachtwagen en vervoeren van bouwmaterialen. Je kunt wel stellen dat de functie paste als een jas”.

Wat is jouw functie bij Hormes?

“Ik ben Teamleider voor het logistieke proces op de expeditie. Het takenpakket op de expeditie is heel divers. Met een team van zes personen zorgen wij er samen voor dat alle werkzaamheden op de expeditie worden gedaan. Dat betekent het te woord staan van klanten, klaarzetten van materialen voor klanten en logistiek, zaagwerk, voorraden bijhouden, bestellen, terrein(en) netjes houden en inkomende goederen op de juiste locaties in het magazijn zetten.

Mijn belangrijkste taak is te zorgen dat bestellingen op de juiste plaats en tijd worden bezorgd bij de klant. Ik ben voornamelijk bezig met het plannen van de vrachten, maken van de meest efficiënte route en zorgen dat de materialen klaarstaan om te laden. Ik ben ook verantwoordelijk voor het plannen van het personeel en maak de werkroosters. Daarnaast help ik mee met het bestellen van bouwmaterialen samen met mijn collega’s van kantoor”. 

Mis je het vak van chauffeur niet?

René antwoord lachend: “Heel af en toe val ik nog in op de vrachtwagen en dat vind ik dat heel erg plezierig. Maar echt missen doe ik het niet. Heel eerlijk vind ik het werk op de expeditie nog leuker! Het plannen, het contact met de mensen en de afwisselende werkzaamheden maken mijn werk leuk en uitdagend”.

Waar baal je wel eens van?

Als een bestelling niet op de afgesproken tijd bij de klant is. Als we bijvoorbeeld pech hebben met één van onze vrachtwagens of vertraging oplopen doordat we in de file terecht komen. Dan moet ik contact opnemen met de klant om te vertellen dat we later zijn of op een ander moment komen. Daar kan ik dan echt van balen en doe er dan ook alles aan om dat te voorkomen. Gelukkig hebben we op dit moment een betrouwbaar wagenpark waardoor er weinig misgaat”.

Sociaal medewerker

Op de vraag wat het werken op de expeditie zo leuk maakt zegt René: “Door het intensieve contact met onze klanten ben ik een soort van sociaal medewerker. Leuke gesprekken heb je iedere dag, want iedere klant heeft een eigen verhaal: op de bouw loopt het zo of zo of we moeten dit of dat maken. Altijd wel even een praatje maken. Vooral bij de zaagmachine. Je hoort vaak het hele verhaal achter de zaagklus en je kunt dan het resultaat bijna voor je zien”.

Ben jezelf eigenlijk een beetje handig?

“Nou best wel eigenlijk! Samen met mijn broer heb ik mijn eigen huis gebouwd. Daar ben ik hartstikke trots op. De leukste klus vind ik metselen. Dat heb ik van mijn vader geleerd. Zo ging dat vroeger. Schilderen vind ik verschrikkelijk en besteed ik liever uit aan anderen”.

Waar ben je buiten werktijd te vinden?

“Naast de uren dat ik bij Hormes werk ben ik actief bij voetbalvereniging UHC. Ik ben coach van het team van mijn zoon. Dat doe ik met veel plezier en passie. Na de wedstijd nog gezellig een biertje in de kantine en ik ben weer opgeladen voor de werkweek!”.

 

 

 

 

Waar ben je het meeste trots op?

René denkt terug aan 27 dienstjaren bij Hormes: “Dat ik alles mee heb mogen opbouwen. Dat maakt me trots. Ik heb het bedrijf zien groeien en mijn steentje bijgedragen tot waar het nu staat. Ik heb mee mogen bouwen aan de loodsen, ik heb tijdens de verbouwing van de bouwmarkt veel gedaan en de uitbreiding van de showroom Tegels & Keukens meegemaakt. Ik ben ook trots de festiviteiten rondom het 90-jarig bestaan in 2013. Ik werkte mee in het projectteam om er een mooi feest van te maken. Dus laat het 100-jarig bestaan maar komen. Ik ben begonnen bij de 3e generatie Hormes. De 4e staat nu aan het roer en wie weet maak ik ook de 5e generatie nog wel mee”. 

Zou je net als René graag bij Hormes willen werken? Bekijk dan eens onze vacatures. Of als je hem iets wilt vragen? Neem dan contact op!

Collega worden van René?


Hormes Bouwmaterialen 2 min. 10 mei 2019

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..