024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Maak het makkelijk met... Patricia Derksen

Hormes Bouwmaterialen 3 min. 4 mei 2020

Wie zijn de mensen bij Hormes en wie doet wat? "Maak het makkelijk met..." is een rubriek om de mensen van het Hormes team beter te leren kennen. Wel zo makkelijk!

Patricia Derksen startte in 2011 bij Hormes als telefoniste/administratief medewerkster. Klanten die regelmatig naar Hormes bellen, zullen haar stem direct herkennen. Patricia weet van aanpakken en heeft haar takenpakket flink uitgebreid door de jaren heen.

  • Maak het makkelijk met Patricia

In 2011 werkte Patricia nog als assistent-filiaalleidster bij een grote textielketen. Een opleiding Bedrijfsadministratie vormde het startsein voor een carrièreswitch. “Mijn sollicitatie bij Hormes werd in eerste instantie afgewezen”, lacht Patricia. “Te weinig ervaring.” Een paar maanden later mocht ze alsnog op gesprek komen. “Bij nader inzien was het toch een voordeel dat ik nog kneedbaar was en net van de opleiding kwam.” Inmiddels kent ze het klappen van de zweep en heeft de administratie geen geheimen meer voor haar.

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Mijn twee hoofdtaken zijn de telefoon beantwoorden en facturen verwerken. Ik boek de inkoopfacturen in en betaal ze en ik controleer de verkoopfacturen voordat ze de deur uit gaan. Je kunt natuurlijk niet voorspellen wanneer de telefoon gaat, dus ik ga aan de slag met de administratie totdat er een lijn binnenkomt. Per dag komen er 70 tot 100 telefoontjes binnen, die zet ik door naar de juiste afdeling. Verder boek ik de kas en de bank en beheer ik de voorraad kantoor- en kantineartikelen. Ook fungeren mijn collega en ik als tussenpersoon voor de schoonmaakdienst.” Het leukste vindt Patricia het contact met klanten. “Het is fijn om iemand snel te kunnen helpen. Als telefoniste ben je het visitekaartje van het bedrijf, dan wil je dat de klant zich welkom voelt en tevreden is.”

Maar die telefoon, word je daar niet knettergek van?

“Nee hoor, ik ben gewend te schakelen. Dus die 10 tot 12 onderbrekingen per uur zijn prima te doen. En als ik écht even geconcentreerd moet werken, kan ik dat afstemmen met mijn collega’s.” Vroeger werkte Patricia vijf dagen per week, maar sinds twee jaar vormt ze een duo met Melanie. Ze werken allebei drie dagen per week en hebben een dag overlap. “Op die dag kunnen we de telefoontjes verdelen of elkaar afwisselen zodat je even ongestoord kunt werken. En sinds kort hebben we Britt erbij voor extra ondersteuning, zij vangt ook veel telefoontjes op. Maar ik vind het vooral leuk hoor, om al die mensen aan de lijn te krijgen. Soms belt een klant wel zes keer op een dag, dan ontstaat er vanzelf ruimte voor een geintje.”

Een gezicht bij de stem

“Veel klanten heb ik zeer regelmatig aan de lijn. Die herkennen mijn stem, maar weten niet hoe ik eruit zie. Wij zitten namelijk op de eerste verdieping en daar komen eigenlijk alleen collega’s. Laatst liep ik beneden bij de jongens van bouwmaterialen en zei iets tegen een collega. Een aanwezige klant draaide zich om en zei: ‘Hee, jij neemt altijd de telefoon op. Leuk dat ik nu weet wie er bij die stem hoort!’. Daarom vind ik het mooi dat klanten met dit verhaal wat meer over mij te weten komen en een beeld bij de stem krijgen.”

Ben je zelf eigenlijk een beetje handig?

“Verven en schilderen vind ik leuk en is echt mijn taak bij het klussen. In 2012 kochten we een huis uit de jaren zestig van de eerste bewoners. In acht maanden tijd hebben we alles aangepakt. Een nieuwe keuken erin, de badkamer uitgebreid door een muur eruit te slopen, de zacht board plafonds vervangen door gipsplaten en ik heb alle houten kozijnen opnieuw in de lak gezet. En nu zijn we met de tuin bezig, dan kunnen mijn dochters er straks fijn in spelen.”

Waar ben je buiten werktijd druk mee?

“Fotograferen! Ik ben in 2008 afgestudeerd als fotograaf, maar door de crisis heb ik toen niets met die opleiding gedaan. Gelukkig leent het zich ook goed als hobby. Ik fotografeer vooral paarden, soms ook in opdracht.

En jaren terug heb ik foto’s gemaakt voor de vorige website van Hormes. Verder mag ik graag gek doen met mijn dochtertjes en vind ik het ontspannend om mijn nagels mooi te stylen met gellak. Ik heb daar een speciaal hoekje voor ingericht waar alles klaar staat en ik even lekker kan zitten om bijvoorbeeld nagellak met een cateye effect te maken.” 

Hoe is Hormes als werkgever?

“Hormes is een fijne werkgever en ik heb het hier enorm naar mijn zin. Er werkt een mooi club mensen en door mijn rol spreek ik bijna iedereen dagelijks. Ook krijg je de kans je te ontwikkelen en je takenpakket te verbreden. Ik ben bijvoorbeeld ook bedrijfshulpverlener en vind de jaarlijkse scholing leuk en zinvol, voor de zaak en voor mijzelf.”

Werken bij Hormes

Zou je net als Patricia graag bij Hormes willen werken? Bekijk onze vacatures dan eens. Of heb je een vraag voor Patricia? Bel met Hormes, dikke kans dat je Patricia direct aan de lijn krijgt.

Collega worden van Patricia?


Hormes Bouwmaterialen 3 min. 4 mei 2020

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..