024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Maak het makkelijk met... Niek Traets

Hormes Bouwmaterialen 3 min 8 juni 2021

Wie zijn de mensen bij Hormes en wie doet wat? "Maak het makkelijk met..." is een rubriek om de mensen van het Hormes team beter te leren kennen. Wel zo makkelijk!

  • Foto Niek Vrachtwagen

ONZE MAKKELIJK MAKER: NIEK

Niek Traets brengt als chauffeur bij Hormes sinds voorjaar 2019 dagelijks bouwmaterialen naar de bouwplaats. Vaste klanten kennen hem inmiddels wel. De rust zelve, goed georganiseerd en altijd in voor een grapje. Ook steekt hij de handen uit de mouwen op de expeditie. Hij helpt klanten bij het inladen en zet de materialen voor zijn eigen ritten klaar. Die afwisseling zorgt voor veel werkplezier. “Ik ga al dik twee jaar elke dag met een grote glimlach naar mijn werk en rijd elke dag tevreden weer naar huis.”

Baan op maat
Dat Niek bij Hormes aan de slag kon, heeft hij te danken aan zijn voortvarende pa en de bereidwilligheid van Hormes. “Mijn vader zag dat ze bij Hormes een chauffeur zochten voor twee dagen in de week. Ik wilde heel graag chauffeur worden, maar ik wil ook graag fulltime werken. Dus eigenlijk paste de vacature niet helemaal bij mij. Maar mijn vader kent Hormes goed vanuit zijn netwerk en heeft gebeld met de vraag of de uren niet uitgebreid konden worden. En zo is uiteindelijk de combinatiefunctie ontstaan van chauffeur en medewerker expeditie en had ik ineens een geweldig leuke baan van 5 dagen in de week!”

Hoe ziet je werkdag eruit?
“Om 06:30 uur ben ik op de zaak en starten we samen op met een bak koffie. De dag van tevoren heb ik alles al klaargezet, dus als er geen wijzigingen zijn dan begin ik tegen zeven uur aan mijn eerste route. Vaak rijd ik meerdere ritten per dag. Mijn collega’s van expeditie zorgen ervoor dat de volgende ritten klaarstaan en mocht het nodig zijn, dan help ik nog even met spullen verzamelen. Meestal ben ik rond twee uur klaar met de ritten en dan begint de voorbereiding voor de volgende dag. Ik verzamel de bonnen en bepaal de volgorde. Vervolgens verzamel ik de materialen, seal de spullen in en laad mijn wagen vol. Tussendoor help ik klanten of spring ik anderszins bij op de expeditie. En af en toe heeft mijn werkplek aandacht nodig. Dus dan zuig ik de wagen uit, sop ik het dashboard en spuit de buitenkant helemaal schoon. Rond 15:30 uur zit de werkdag erop.”

Heb je altijd al chauffeur willen worden?
“Ik heb vrachtwagens altijd interessant gevonden. Hoe groter hoe beter. Het is een leuke uitdaging om met een grote wagen te rijden. En je zit lekker hoog dus je kunt alles zien.” Toen Niek begon bij Hormes, reed hij alleen op de kleine wagens. Na een tijdje bood Houle Hormes aan dat hij zijn groot rijbewijs mocht halen. “Fantastisch natuurlijk! Nu mag ik ook met de groene en de witte wagen rijden.” De volgende stap is een vrachtwagen met oplegger. “Mijn droom is de wagen met de kraan erop. Het lijkt me machtig mooi om daarmee te rijden en de materialen met de kraan van de wagen te lossen.”

Heb je wel eens schade gereden of een lading verloren?
“Nee! Zelfs geen lekke band, terwijl ik toch veel op bouwplaatsen kom.”

Hoe ziet jouw contact met klanten eruit?
“Soms kom ik op de bouw van hele grote bedrijven, dan ken ik niet alle uitvoerders. Maar van kleinere bedrijven of eenmanszaken en vaste klanten ken ik de meesten wel. Daarmee bouw je een goede band op. Ik breng veel tegels en keukens rond. Bijvoorbeeld voor grote renovatieprojecten van Talis waarbij tientallen woningen een nieuwe keuken of badkamer krijgen. Het zijn vaak vaste monteurs die dat plaatsen en sommigen zie ik dan 5 dagen in de week. Met die jongens heb ik een goed contact en het is altijd leuk om elkaar te zien.”

Wat vind je mooi aan je werk?
“Je komt overal in de regio en ziet veel. Bijvoorbeeld de voortgang in projecten. Als ik bij de start van de bouw de eerste spullen kom brengen, dan zie ik bij een volgende levering hoe hard het project opschiet. En de vrijheid is top. Elke dag is anders. Andere plekken, andere mensen.” Meestal rijdt Niek zijn ritten alleen. Behalve als een paar extra handen welkom zijn. “Zoals laatst met die hevige sneeuwval of als ik enorm zware spullen bij mij heb. Maar meestal zit ik lekker alleen op de weg. Muziekje aan en gáán!”

Waar baal je wel eens van?
“Als dingen misgaan door iets waar ik geen invloed op heb. Bijvoorbeeld als de keukenleverancier de keuken zo goed inpakt dat de keuken niet meer te zien is. Daardoor zie je niet dat er een beschadigd kastje in zit, of dat er een verkeerd deurtje is geleverd. Het kastje van tevoren uitpakken kan natuurlijk niet, want dan denkt de klant dat we een tweedehands kastje leveren. Als de klant bij aflevering constateert dat er iets mis is, dan baalt hij en reageert dat op mij af. Ik snap dat wel, want ik ben op dat moment het gezicht van Hormes. Maar het is lastig dat je daar dan niks mee kan, behalve ervoor zorgen dat het zo snel mogelijk wordt opgelost.”

Ben je zelf eigenlijk een beetje handig?
“Mwah… Mijn vader is enorm handig en ik help hem wel eens. Maar ik ben niet zo’n fanatieke klusser. Mijn pa is ook veel nauwkeuriger, ik vind het al snel goed genoeg. Bij mijn auto werkt dat anders. Die kan ik tot op de laatste millimeter poetsen.”

Als je verbeterpunten ziet binnen Hormes, kan je daar dan iets mee?
“Jazeker, eigen initiatief wordt altijd gewaardeerd als het in lijn is met de doelen: juiste spullen, juiste adres, juiste tijd.”

Hoe is Hormes als werkgever?
“Ik heb het nog nooit ergens zo naar mijn zin gehad. Er heerst altijd een goede en gezellige sfeer. Het is duidelijk wat er van je verwacht wordt en er is alle ruimte voor je eigen inbreng. Ik werk veel samen met ‘de jongens van achter’: de jongens van de expeditie en planning. Met zijn zevenen zorgen we ervoor dat we het werk gedaan krijgen, helpen we elkaar en hebben we het onderling hartstikke gezellig.”

Werken bij Hormes
Houd je net als Niek van samenwerken in een betrokken team en zou je graag bij Hormes willen werken? Bekijk onze vacatures dan eens.

Bekijk onze vacatures


Hormes Bouwmaterialen 3 min 8 juni 2021

Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..