024 641 31 61 tot 18:00 uur Bekijk onze openingstijden

Aangename warmte en energiebesparend

In combinatie met tegels is vloerverwarming een echte aanrader.  

Keramiek en natuursteen zijn uitermate geschikt voor het gebruik van vloerverwarming. Juist tegels zijn een ideale geleider voor de warmte, waardoor je optimaal profiteert van de vloerverwarming. En dat werkt ook nog eens besparend! Het kost namelijk veel minder energie om een ruimte te verwarmen en de gewenste temperatuur te laten bereiken met vloerverwarming. Onder een tegelvloer is het mogelijk zowel elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarmingssystemen te installeren. Waar je voor kiest? Wij helpen je de juiste keuze maken. 

Voordelen van vloerverwarming:

  • Energiebesparende werking
  • Geen radiatoren in de ruimte
  • Gelijkmatige verwarming van de ruimte
  • Betere luchtkwaliteit

Elektrische vloerverwarming

Hormes verkoopt elektrische vloerverwarming van WarmUp. Warmup is een leverancier van elektrische vloerverwarmingssystemen en diensten. Met de producten van WarmUp kan vloerverwarming gebruikt worden onder werkelijk elk type vloer.

Het beste vloertype voor vloerverwarming is keramische tegels. Keramische tegels hebben namelijk een hoge warmtegeleiding, wat betekent dat de warmte van een vloerverwarmingsbuis of draad snel naar het vloeroppervlak stijgt. Keramische tegels houden de warmte ook goed vast, waardoor het systeem efficiënt is. Ze kunnen tot 29°C of hoger worden verwarmd, waardoor een hoog warmtevermogen van maximaal 200W / m² kan worden verkregen.

Warmup biedt een breed scala aan producten en oplossingen om op effectieve wijze te voldoen aan de vereisten bij elk project: En met de levenslange garantie ben je zeker van een goed product. 

                   

Voordelen van elektrische vloerverwarming

  • Geen verhoging van het vloerniveau: WarmUp heeft het dunste dubbele gecoate verwarmingsdraad van minder dan 1.8 mm
  • Duurzaam: stevig glasvezelgaas met drukgevoelige kleefstof voor de snelste en stevigste installatie
  • Snelle installatie: rol de mat makkelijk uit met vooraf geplaatst draad 

Knuffelmuur

Wat denk je van een knuffelmuur in de badkamer? WarmUp systemen kunnen ook heel makkelijk worden toegepast in wanden: dus die knuffelmuur is zo gemaakt. De zelfklevende matten worden achter de tegels bevestigd. Ideaal als je bijvoorbeeld een kleine badkamer hebt waarbij de vloeroppervlakte niet voldoende warmte produceert voor de ruimte.  

Advies over elektrische vloerverwarming in de showroom

Onze vakkundige medewerkers denken met je mee en laten je alle mogelijkheden zien. In de showroom is te voelen hoe snel elektrische vloerverwarming opwarmt. 

Watergedragen vloerverwarming 

Hormes is dealer van Vloerverwarming Nederland. Dankzij de jarenlange ervaring heeft Vloerverwarming Nederland een duidelijke visie op hoe vloerverwarming optimaal kan worden aangebracht en hoe het beste uit de diverse systemen kan worden gehaald. Bij het installeren van vloerverwarmingssystemen maakt onze partner uitsluitend gebruik van eersteklas materialen. Van de verdeler en de slang tot de in rubber gegoten muurplug; al het materiaal is van uitstekende kwaliteit. Download de folder van Vloerverwarming Nederland voor meer informatie. Bij complexe situaties kan een specialist ter plaatse adviseren over de beste oplossing. 

Infrezen vloerverwarming

Indien een cementdekvloer aanwezig is in de ruimte dan kan de vloerverwarming het beste worden ingefreesd met een speciaal daarvoor ontwikkelde machine. Het voordeel van deze techniek is dat de vloerverwarming snel en efficiënt in gebruik is omdat de vloerverwarmingsbuis direcht aan het oppervlak ligt, Het systeem reageert daardoor snel. De vloer hoeft dus niet te worden opengebroken. Een ander voordeel van infrezen is dat de vloer geen werking heeft door de dilatatiewerking van de ingefreesde sleuf. 

Traditioneel binden op een staalmat/krimpnet

Wanneer er geen cementdekvloer aanwezig is, of infrezen is niet mogelijk, dan worden de verwarmingsbuizen op een staalmat of zgn. krimpmat gebonden. Als onderlaag adviseren wij dan een reflectie of isolatiefolie te gebruiken. Hierdoor reageert de vloerverwarming beter en heb je sneller rendement van de warmte.

Hormes regelt alles voor je

Als je kiest voor een vloerverwarmingssysteem van Vloerverwarming Nederland regelen wij verder alles voor de installatie. In overleg plannen wij de installatiedag. De installateurs zorgen ervoor dat de vloerverwarming vakkundig wordt geinstalleerd. 

Goeie® Tip

Wacht 6 weken met het in gebruik nemen van de aangelegde vloerverwarming. Geef de tegellijm de kans om goed uit te harden en voorkom daarmee het risico op loslatende tegels.


Maak het jezelf makkelijk met onze maandelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Bedankt voor je inschrijving!

Vul een juiste (nog niet gebruikte) e-mailadres in en ga akkoord met onze privacybeleid.

Ogenblik geduld..